(©Reuters)
(©Reuters)

Dakuovo pokajanje posle skandaloznog skandiranja: Šokiran sam jer su me savladale emocije

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 10:58

Albanski fudbaler se javno izvinio zbog uvreda na račun Srba i Makedonaca

Umesto da turnir u Nemačkoj pamti po svom debiju na Evropskom prvenstvu, reprezentativac Albanije Mirlind Daku susreo se sa suspenzijom UEFA, kaznom u Rubinu i, vrlo moguće, odlaskom iz ruskog kluba ovog leta. Jer nakon uvredljivog skandiranja na račun Srba i Makedonaca, pitanje je kako će ponovo pred saigrače Nikolu Čumića, Bogdana Jočića, Uroša Drezgića i Igora Vujačića.

Nakon gola za remi sa Hrvatskom u poslednjim trenucima nadoknade Daku je bod slavio pred navijačima koji su mu u ruke dali megafon, a 26-godišnji napadač je umesto neke pozitivne pesme izabrao da zapeva pogrdne stihove zbog kojih mu je UEFA odredila dve utakmice suspenzije, pa ga nije bilo u timu za meč sa Španijom, a kako je Albanija ispala, propustiće i prvu utakmicu svoje selekcije u Ligi nacija koja kreće u septembru.

Izabrane vesti

Svestan da je napravio glupost Daku je pokušao da se "opere" objavom na društvenim mrežama, a onda i u intervjuu za ruski Sport Ekspres.

"Iza mene je teških nedelju dana. Suočio sam se sa pritiskom koji nikada ranije nisam imao. Našao sam se u centru skandala i sramota me je zbog toga. Nisam hteo da podstičem situaciju koja je izazvala talas reakcija u medijima", izjavio je Albanac.

Probao je fudbaler Rubina da objasni kako je došlo do toga da pogrdno skandira.

"Posle prvog meča, sa Italijom, Elseid Hisaj je dobijao brojne kritike navijača. I mediji su stvarali pritisak, pa sam posle utakmice sa Hrvatskom želeo da ga podržim i zato smo zajedno otišli pred navijače. Bio sam blizu njih i dali su mi megafon u ruke, nakon čega sam izgovorio te reči. U mečevima kao što je bio taj, navijači često dozvoljavaju sebi da vređaju druge. Takva atmosfera vas prati tokom utakmice i mene je obuzela. Kraj utakmice bio je emotivan, postigli smo gol za 2:2 u poslednjem minutu, a ja sam upisao debi na Evropskom prvenstvu. Emocije su bile veoma izražene, ali to me ne opravdava. Šokiran sam jer sam dozvolio da me savladaju. Nisam smeo da dozvolim sebi tako nešto, rekao sam neprimerene reči, koje ne bi trebalo da su upućuju bilo kome. To je neprihvatljivo i ne predstavlja me u dobrom svetlu. Žao mi je i izvinjavam se svima koje sam uvredio".

S obzirom na to da je učestvovao na Evropskom prvenstvu, Daku je dobio nekoliko dodatnih dana za odmor pre nego što se vrati u Rubin. Klub iz Kazanja je već kaznio Albanca, ali ruski list i navodi da to ne isključuje mogućnost da dođe do njegovog odlaska ovog leta.

"Moram da se koncentrišem na svoj posao. Pokušaću da dokažem svima da mi se nešto slično neće ponoviti u budućnosti", istakao je Daku.


tagovi

Mirlind DakuEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara