Zlatko Dalić (©Reuters)
Zlatko Dalić (©Reuters)

Dalić: Pritisak ne sme da nas sputa kad 100.000 Hrvata hoda za nama

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 04:08

“Prelako primamo golove. U grupi smo na SP-u primili tek jedan, sada pet. Nemamo Perišića koji je u Dohi bio u vrhunskoj formi, neki su stariji dve godine. Igramo protiv jakih protivnika”, rekao je selektor Hrvatske

Trećeplasirana selekcija sa Mundijala u Kataru 2022 i srebrna iz Rusije četiri godine ranije na pragu je eliminacije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Posle debakla od Španije (0:3) na premijeri i mršavog remija sa Albanijom (2:2), pred Vatrenima je meč biti ili ne biti protiv Italije večeras (21.00) u Lajpcigu.

Samo pobeda protiv branioca krune na Starom kontinentu ostavlja četu Zlatka Dalića u igri za osminu finala.

Izabrane vesti

"Još jedna u nizu naših istorijskih utakmica. Uvek su teške. Spremni smo osim Vide koji se povredio na treningu. Svesni smo da nam igra samo pobeda. Tri boda nas šalju dalje, sve ostalo idemo kući. Ne bi hteli kući tako rano. Uvek smo bili pravi u tim istorijskim mečevima. I protiv Belgije, Rusije u Splitu, protiv Škotske... Svesni svega, idemo da se borimo”, rekao je Dalić, prenosi portal Germanijak sa lica mesta u Lajpcigu.

Spaletija zovu kralj taktike. Moraće kormilar Vatrenih da nadmudri nekadašnjeg trenera Napolija.

"Izuzetno ga cenim. Njegove rezultate, to što je bio prvak s Napolijem. Treba im u ponedeljak ono u čemu su najjači, odbrana i taj bod. Moramo biti spremni na sve, biti strpljivi i ne prihvatiti način da upadnemo u probleme i provokacije. To je fudbal. Sve je moguće i moramo biti spremni na sve”.

21.00: (3,10) Hrvatska (3,40) Italja (2,45)

Hrvatska nije ista reprezentacija od pre dve godine iz Katara. Godine čine svoje, zenit su prošli oni najbolji – Modrić, Kovačić, Brozović, Perišić

"Start nije dobar. Nije na nivou naše reprezentacije. Lagano primamo golove. U grupi smo na SP-u primili tek jedan, sada pet. Nemamo Perišića koji je u Dohi bio u vrhunskoj formi, neki su stariji dve godine. Igramo protiv jakih protivnika. Osnovni problem je što smo lagano primili golove”.

Hrvatska nikada nije dobila odlučujuću utakmicu u grupi.

"Pritisak je zbog rezultata, zbog 100.000 ljudi koji hoda za nama. To ne bi smelo da nas sputa. Treba pokazati karakter, pravo lice da ne uđemo u rezultatski minus koji sve menja iz temelja. Velika utakmica, ali postaviti se treba drugačije. Strpljivo i čekati priliku".

Španija je nadigrala Italiju prošle nedelje u drugom kolu.

"To nije bila realna slika Italijana. Nisu očekivali to i mislim da će ih to samo mobilisati više da to poprave. Ne očekujem da će Spaleti puno menjati, ali bitno je da mi moramo biti bolji. Znamo da oni vrede, ali vredimo i mi. Očekujemo Italiju u formaciji u kojoj je bila, a mi ćemo se potruditi popraviti pogotovo taj defanzivni dio. Imaju situaciju da im je dovoljan bod, ali kad igraš na to najčešće ne napraviš. Verujem u naš tim”, zaključio je Dalić.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Zlatko DalićEURO 2024fudbalska reprezentacija Italijefudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara