Dušan Vlahović: Ne poredite me sa Kejnom! Ne moram da postignem gol, samo da Srbija nešto uradi

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.06.24. | 14:36

Napadač Srbije pričao i o jakim rečima Boba Vijerija

O odbrani svi pričaju, napad niko ne pominje. Valjda zato što se podrazumeva da nam je bolji deo tima i da funkcioniše. Bilo da ga predvodi Aleksandar Mitrović, bilo da igra Dušan Vlahović ili počinju u tandemu. Navikli su nas da daju golove.

Možda bi pretenciozno bilo da tražimo od njih da pogode i protiv Engleske, ali kad već imaju toliko preciznih hitaca na klupskom i reprezentativnom nivou moramo im verovati da su sposobni da matiraju Džordana Pikforda.

Izabrane vesti

I oni ostavljaju utisak momaka sposobnih da zaprete jednom od glavnih kandidata za naslov prvaka Evrope.Ž

„Analizirali smo odbranu Ostrvljana, čine je igrači iz najjače lige sveta, gledamo ih svake sedmice i upoznati smo sa njihovim kvalitetima. Znam da Megvajera neće biti i da je Stouns pod upitnikom, ali bilo ko da počne nije slučajno u selekciji. Ne bojimo SE nikog. Ne pretim, samo kažem da niko nije nepobediv. Čak i ako se ne budemo radovali u nedelju, neće biti smak sveta“, sažeta je Vlahovićeva poruka iz baze našeg državnog tima u Augzburgu.

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

Primaklo se. EURO počinje danas, a Orlovi prema programu u subotu lete za Gelzenkirhen, gde će tokom dana trenirati, a onda u nedelju od 21 sat izaći na crtu Englezima. Oni sjajni na svim pozicijama, mi bolji u napadu nego u odbrani, deluje kao sudar dve ofanzivne sile.

„Engleska je, ipak, jedna od najjačih ekipa na turniru. Ne želim da poredim timove, iako sam siguran da će biti sjajna utakmica. Teško će nam biti, jer je rival pokriven na svim pozicijama. Njihova generalna proba nam je pokazala da niko nije nepobediv. Pogledali smo meč sa Islandom i definitvno ima šta da se prepriše, jer su slavili na Vembliju, pred 80.000 ljudi. Sve je moguće. Srećni smo što smo posle 24 godine na EP i daćemo sve od sebe da prođemo grupu. Posle toga, nikad ne zna“.

Ono što se zna jeste da je minulu sezonu Dušan završio kao autor 16 golova u Seriji A. Ako je u Juventusovom timu koji nije baš posvećen napadu i gde je morao dosta da se troši da uopšte uđe u šansu bio tako efikasan, logika je da u dresu Orlova pogodi koji put, jer naš državni tim više pažnje usmerava napred. To od njega očekuje i Kristijan Vijeri, pošto je prognozirao da će Vlahović dati pet golova. Toliko je na primer, bilo dovoljno Savu Miloševiću da 2000. bude prvi strelac šampionata.

„Video sam Gazetu i pročitao šta je Bobo rekao. Probaš da ne osećaš pritisak, ali nije svejedno kad Vijeri kaže tako nešto. Pokušaću da oprvadam njegova očekivanja, mada bih menjao pet, šest ili sedam golova za dobar rezultat reprezentacije. Iako ništa ne mogu da obećam, bilo bi lepo da završim kao prvi strelac turmnira, iako ne razmišljam o tome. Naravno da sam ambiciozan, mada bih nviše voleo da kao reprezentacija doguramo što dalje, a da ne postignem nijedan gol“.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!


Srbija je prethodni put bila učesnik Prvenstva Evrope kad je Vlahoviću bilo tek pet meseci. Zato je i za njega ovo izazov da pokaže kakav je špic.

„Bitno mi je, ovo je najveća pozornica. Naročito za mlade igrače. Već sam bio na Mundijalu, ovo mi je prvi EURO. Daću sve od sebe, u pokušaju da postignem što više golova“.

Engleski novinari su insistirali da je meč u stadionu Šalkea prilika da Vlahović pokaže kako može da bude uticajan kao njihov Hari Kejn. Na to se Dušan samo osmehnuo, svestan da mora dosta lekcija da savlada da bi se podigao na nivo Bajernovog špica.

„Hari je dao više od 50 golova ove sezone, a više od 300 tokom karijere. Ako nije najbolji, onda je jedna od najboljih napadača sveta. Ne želim da se poredim sa takvim tipom centrafora. Igra na visokom nivou desetak godina, dok sam ja i dalje mlad. Jeste šansa, pošto ću igrati bez pritiska, dok od Kejna svi očekuju da osvoji pehar. Ne želim da se poredim sa njim, iako ću se postarati da dostignem njegove visine i nadam se da ću uspeti, jer mi je ostalo još 15 godina karijere“.


tagovi

Dušan VlahovićEURO 2024Hari Kejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara