©Reuters
©Reuters

Embape: Moj EURO je neuspešan, da se odmorim pa počinjem novi život

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 00:34

Prva zvezde Francuske delovala rezignirano u prvom obraćanju po eliminaciji sa Evropskog prvenstva

Samo jedan gol iz jedanaesterca dao je Kilijan Embape na kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj i tako odigrao još jedan neuspešan, poput onog iz 2021. kada je zbog njegovog promašenog penala Francuska ispala od Švajcarske u osmini finala.

Stigli su vicešampioni sveta ovog puta dve runde dalje, ali će Embape posle poraza od Španije morati da sačeka još bar četiri godine kako bi svetskoj pridodao i evropsku krunu. Razočaranje s javnošću podelio je novopečeni napadač Reala.

Izabrane vesti

"Moj EURO je neuspešan. Želeo sam da budem šampion Evrope i da odigram dobro, a nisam ispunio ni jedno ni drugo", pošten je prema svom neubedljivog učinku Embape.

Prema gestikulaciji 26-godišnjeg superstara čini se da je totalno emotivno ispražnjen posle poraza od Španije i da jedno vreme neće baš mnogo misliti o travnatoj podlozi.

"Sada idem da se odmorim, da se baš dobro odmorim, pa da onda započnem novi život. Moram da budem svež kada ponovo zaigram", očigledno je aludirao na činjenicu da će od avgusta posle sedam godina zaigrati u novom klubu.

Interesantnu izjavu dao je Embape kada je upitan da prokomentariše činjenicu da je najveći deo prvenstva igrao sa maskom.

"Nije da mi nije smetala, nisam baš mogao da vidim najbolje. Doktor mi je rekao da budem muškarac i da igram sa maskom. Poslušao sam ga i ne žalim zbog toga. A što se tiče večerašnje utakmice, jednostavno nismo uradili dovoljno da uđemo u finale, nismo bili bolji od Španije i zasluženo smo izgubili".


tagovi

Kilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara