©AFP
©AFP

Holandski talenat želja Milana, put do transfera - rastanak sa Srbinom

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 22:08

Rosoneri i Fajenord ne spuštaju slušalicu

Jedna od želja Milana ovog leta je Mats Vifer, holandski biser iz Fajenordovog izloga, a adut kluba San Sira u dovođenju defanzivnog veziste mogao bi da bude Jan Karlo Simić, Srbin na kojeg je bacio oko klub iz Roterdama.

Skauti Rosoneria već duže vreme posmatraju Vifera, koji je za aktuelni klub u sezoni iza nas odigrao 42 utakmice, postigao šest golova i upisao četiri asistencije. Objasnili su u izveštajima poslatim iz Zemlje lala da je odličan "filter" za poziciju koju traže, kao i da je dobar kreator igre.

Izabrane vesti

Mladi i talentovani fudbaler sredine terena, koji je za reprezentaciju odigrao devet mečeva i postigao jedan gol, ako ode u Milan nastaviće niz 14 Holanđana koji su igrali za crveno-crne kao što su: Rud Gulit, Marko Van Basten, Klarens Sedorf... A tamo će ga sačekati sunarodnik Tijani Rejnders.

Milan je već stupio u kontakt sa Viferovim agentima, a Fajenord je vrednost igrača procenio na 25.000.000 evra. S obzirom na limitirane finansijske mogućnosti Rosonera, potencijalno rešenje italijanski klub bi mogao da nađe zahvaljujući činjenici da se na listi želja kluba iz Roterdama nalazi Jan Karlo Simić.

Fajenord je prethodno stupio u kontakt sa članom Serije A tražeći srpskog centralnog beka, ali su čelnici sa San Sira odmah započeli razgovore o produžetku ugovora sa perspektivnim defanzivcem.

Mladom Simiću se nije svidela ponuda koju su predložili prestavnici Milana i sve glasnije su postale priče o rastanku. Ugovor štoperu iz klase 2005 traje još godinu dana, te je na raskrsnici i bira kojim će smerom ići.

Jedna od opcija je da se preseli u Holandiju u trampi koja bi podrazumevala dolazak Vifera u prestonicu mode, uz eventualnu doplatu Rosonera. Ipak, za eventualni epilog pre svega će biti potrebno zeleno svetlo rukovodstva Milana.


tagovi

Jan Karlo SimićFajenordMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara