(Reuters)
(Reuters)

Hrvati i Albanci zajedno uzvikivali "Ubij Srbina", naš Savez traži reakciju UEFA

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.06.24. | 00:16

"FSS će zahtevati najoštrije mere, pa i po cenu da ne nastavimo takmičenje", poručio je generalni sekretar Jovan Šurbatović

Podelili su fudbaleri Hrvatske i Albanije bod u drugom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu (2:2), a njihovi navijači su podelili mržnju prema Srbiji. Tokom drugog poluvremena pomenutog susreta u Hamburgu, pristalice dve selekcije su zajedno uzvikivale parolu "Ubij Srbina".

Ovakvo ponašanje, očekivano, neće proći nekažnjeno od strane Uefinih disciplinskih organa, a generalni sekreta FSS, Jovan Šurbatović je u izjavi za RTS poručio da će naš Savez tražiti drakonske kazne.

Izabrane vesti

"Zahtevaćemo od UEFA najoštrije mere, pa i po cenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja. Ovakve stvari nemaju nikakve veze sa sportom i fudbalom, nije zapamćeno u istoriji fudbala. Takvim stvarima nije mesto u fudbalu. Ne želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu, ako se takve stavri dešavaju. Sigurno smo, pošto smo u stalnoj komunikaciji sa UEFA, da će kazne biti rigorozne", poručio je Šurbatović.

U istom danu je evropska kuća fudbala kaznila naš Savez sa 14.500 evra zbog rasističkih ispada na utakmici sa Engleskom.

"Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda", podvlači Šurbatović.


tagovi

UEFAfudbalska reprezentacija hrvatskefudbalska reprezentacija AlbanijeJovan Šurbatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara