Lukaku - VAR 0:3 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 01:17

Napadaču Belgije u prva dva meča Evropskog prvenstva poništena tri gola

Posle neočekivanog poraza od Slovačke na premijeri (0:1), Belgija je u susretu sa Rumunijom popravila utisak i bodovni saldo, te se vratila u trku za osminu finala u koje će pokušati da se plasira pozitivnim rezultatom protiv Ukrajine.

Uspeli su izabranici Domenika Tedeska da rano načnu Rumune golom Jurija Tilmansa i potom očuvaju minimalnu prednost do 80. minuta kada je sve dileme otklonio Kevin de Brujne pogotkom za konačnih 2:0.

Izabrane vesti

Posao koji je obavio as Mančester Sitija mogao je da završi znatno ranije Romelu Lukaku, međutim korpulentnom napadaču je u 63. minutu poništen gol zbog ofsajda. VAR je u pomenutoj situaciji reagovao i pokvario slavlje golgetera Rome.

Opravdano poništen pogodak, usled malog ofsajda, sam po ebi ne bi predstavljao značajan trenutak, međutim ukoliko se sagleda dosadašnji Lukakuov učinak u Nemačkoj, trenutak iz 63. minuta zapravo je samo nova stranica "rata" između centarfora i video tehnologije.

Naime, napadaču Belgije, pre poništenog gola u Kelnu signal iz sobe za video analizu dva puta je kvario slalvje i protiv Slovačke. Prvi put na aktuelnom Evropskom prvenstvu, Lukakuu je gol poništen u Frankfurtu protiv Slovačke u 56. minutu kada se takođe našao u ofsajdu, a uzalud se radovao i pola sata kasnije, kada je ustanovljeno da je pogotku prethodilo igranje rukom.

Da nije moderne asistencije sudijama na terenu Lukaku bi večeras verovatno na kontu imao tri umesto nula golova, te bi se nalazio na vrhu liste strelaca, ispred Musijale, Mikautadzea i Šranca koji su pogađali mrežu po dva puta.

Ovako, Lukaku će morati da sačeka makar do srede i susreta sa Ukrajinom da najzad probije led.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeRomelu LukakuEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara