Nikola Milenković
Nikola Milenković

Milenković pred Engleze: Biće teško zaustaviti ih, imaju neverovatan napadački potencijal

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 17:48

"Ali daćemo sve od sebe da pokušamo kao tim, veoma disciplinovano, koncentrisano. Igra se 11 na 11, može svašta da se desi na terenu”, kaže srpski reprezentativac

Prvo pa muško. Premijernu utakmicu na Evropskom prvenstvu reprezentacija Srbije igraće sa Engleskom, glavnim favoritom za osvajanje turnira. Najveće šanse da dođu do trofeja fudbalska javnost im daje prvenstveno zbog napadačkog kvaliteta koji poseduju o kojem je u razgovoru za Arenu Sport pričao i Nikola Milenković.

Svestan je srpski reprezentativac kakav posao očekuje Orlove.

Izabrane vesti

"Engleska je sjajna reprezentacija, jedan od glavnih favorita za osvajanje. Imaju neverovatan napadački potencijal, mnogo igrača sa izvanrednim individualnim kvalitetima tako da će biti teško zaustaviti ih jer to su igrači koji mogu jednim potezom da reše utakmicu. Ali daćemo sve od sebe da pokušamo kao tim, veoma disciplinovano, koncentrisano, da igramo odbranu. Opet, fudbal se igra 11 na 11, može svašta da se desi na terenu, tako da mogu samo da obećam da ćemo dati sve od sebe i ako budemo pravi, ispoštujemo sve što se dogovorimo – videćemo", izjavio je štoper Fjorentine u intervjuu za Arenu Sport.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Pa iako je Engleska apsolutni favorit u Grupi C, Luka Jović je nedavno, takođe u razgovoru za Arenu Sport, izjavio da su Danska i Slovenija reprezentacije koje nam 'možda i najmanje odgovaraju', sa čime je saglasan i njegov nekadašnji saigrač.

"Svaka ekipa koja se nalazi na Evropskom prvenstvu ima 'ekstra' kvalitet. Da ga nema ne bi bila ovde. Počevši od prve utakmice, svaka će biti teška na svoj način. Slovenija je kompaktna, ima dobre individualne igrače. Danska je tvrda, čvrsta ekipa, tako da se slažem s Lukom da nam neće odgovarati. Ali opet, protivnike ne možemo da biramo, moramo da se pripremamo na najbolji mogući način za njih.”

Ipak, u ovom trenutku ne misli o ostalim rivalima iz grupe, već isključivo o Englezima.

"U ovom trenutku smo fokusirani samo na Englesku pošto je najbitnija budući da je prva, jer mnogo je bitno kako se otvori turnir. Kada budu došle druge dve utakmice na red tada ćemo razmišljati o njima, ali sigurno neće biti lako. Svaka će biti teška na neki svoj način. S druge strane mislim da treba da verujemo u nas, naš kapacitet, sposobnosti protiv bilo koga da igramo, jer to je jedini recept."

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

Osvrnuo se Milenković i na formaciju sa trojicom u odbrani u kojoj Srbija uglavnom igra od dolaska selektora Dragana Stojkovića.

"Fudbal je napredovao tako da svaki moderan igrač mora i treba da zna da igra u više formacija. U reprezentaciji duži period igramo sa trojicom pozadi i to je ono što odgovara ekipi u ovom trenutku i kako se ekipa najkomfornije oseća. Što se toga tiče - nema problema”, uverava Milenković.


tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara