©Reuters
©Reuters

Nisu ni Francuzi imuni: Dobro znate šta moj predsednik misli

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 01:33

Novinari upitali Dešana da li je i dalje pri stavu da će odraditi ugovor do leta 2026. i voditi Galske petlove na Svetskom prvenstvu

Sve je to normalno. Daleko od toga da je podneblje Balkana jedino na kom pojedine nelogičnosti isplivaju na površinu po završetku neuspešnih velikih takmičenja. Francuska je eliminisana sa Evropskog prvenstva od Španije u polufinalu, a novinare je interesovao status Didijea Dešana.

Dvanaest godina aktuelni vicešampioni sveta nisu menjali šefa stručnog štaba, a posle trećeg uzastopnog turnira na kom nisu uspeli da podignu šampionski pehar postavlja se pitanje da li je Dešan udario u zid, da li više išta može da pruži akutelnoj generaciji igrača i da li će voditi selekciju i na Mundijalu u SAD-u, Meksiku i Kanadi 2026?

Izabrane vesti

"Nisam ovde došao da komentarišem kritike. Vi dobro znate šta moj predsednik misli. Uostalom, pitanje njega. Ja nikada nisam poricao da nismo bili baš efikasni na ovom prvenstvu, ali smo došli do polufinala. Svako ima svoje analize i ugao gledanja. Nisu svi moji igrači bili 100 odsto spremni za ovaj turnir iz različitih razloga" brani se Dešan.

Selektor je bio posebno nezadovoljan zbog načina na koji je branjen Lamin Jamal prilikom udarca iz kog je dao gol za 1:1.

"Ne treba mu oduzimati zasluge, njegov gol je izvanredan, ali smo mu dali previše slobode. Činjenica je da smo bili predaleko od njega, to nije smelo da se desi".

Mučila je Kilijana Embapea maska, zato i nije igrao polufinale s njom. Tek sada se otkriva koliki je to zapravo problem bio.

"Kilijanovo nošenje maske izazvalo je više neprijatnosti od bilo čega drugog na ovom prvenstvu, posebno u pogledu vida. Medicinsko osoblje je dalo dozvolu da igra bez maske, a Kilijan se osećao mnogo bolje bez nje. Krivica nije njegova, imao je taj peh s nosem. Neću da se pravdam, ali ni pripreme nismo počeli kompletni, jer su Rabijo i Čuameni izostali." .


tagovi

Didije DešanFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara