Piksi: Dobro smo spremili utakmicu; Slovenci fizički veoma spremni, to nam je pravilo problem

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 17:45

"Ne mora da znači da će biti teže protiv Danske. Biće otvorena igra, mi ili oni. Gledali smo ih protiv Slovenaca, gledaćemo ih i večeras. Nije to nepobediv tim"...

Selektor Srbije Dragan Stojković, poput kapitena Dušana Tadića, bio je pomešanih osećanja nakon 1:1 sa Slovencima. Bez obzira na brojne defanzivne probleme u igri, iskusni strateg smatra da je priprema utakmice bila dobra i da rival nije iznenadio njega i stručni štab Orlova.

"Ne, ne, ne, ničim nas nisu iznenadili. Analiza je stvarno bila odlilna. Radi se o tome da su visprena ekipa. Takođe, sve selekcije koje igraju ovde dobre su. Svi se bore za svoj grb, za svoju zemlju. Oni su pokušavali da iskoriste prostore tim dugim loptama, bila je velika borba, bitka. Sa te strane, pružili smo što smo mogli u ovom momentu".

Izabrane vesti

Čudan je osećaj kad se postigne gol u samom finišu koji dnosi spas, a bili ste favorit...

"Upravo takva - pomešana osećanja. Kada dođete do gola poslednjim udarcem, sigurno da vam donese neku radost, koju smo zaslužili. Nismo zaslužili da izgubimo. Uspeli smo da kreiramo veliki broj šansi. Lopta nije htela u gol. Čestitam momcima na mentalitetu i katakteru. Verovali su, to je važno. Nikad nije kraj dok sudija ne svira kraj. Značiće ovaj gol Joviću za dodatno samopuzdanje".

Još malo o Slovencima...

"Na fizičkom planu su izuzetnio spremna ekipa, što je bio dodatni problem nama. Ali na kraju smo ipak, kažem, stvorili veliki broj šansi. Ne znam koliko, mislim bar sedam-osam. Statistički smo bili dosta bolji".

Stojković nema zamerke na način na koji je Srbija igrala.

"Naša opredeljnost je da igramo ofanzivan fudbal, da dajemo golove. Loša je bila samo realizacija. Igrači se bore, ali lopta nekada neće u gol. Pozitivno je da smo tim koji uspeva da stvara šanse. Zabrinjavajuće bi bilo da nemamo udarce na gol. Verujemo, ne predajemo se. U trećoj utakmici ispisujemo našu sudbinu".

Na konstataciji da je Danska jači rival, Piksi je kazao:

"Ne mora da znači da će biti teže protiv Danske. Biće otvorena igra, mi ili oni. Gledali smo ih protiv Slovenaca, gledaćemo ih i večeras. Nije to nepobediv tim, ali jeste snažan i organizovan. Pre svega treba da se odmorimo i da izvučemo pouke. Ta utakmica odlučuje da li prolazimo. Igrači su toga svesni. Zato se nismo ni predavali večeras".

Po našem selektoru, nema dileme ko je bio bolji...

"Broj šansi na našoj jstrani, broj udaraca na našoj strani, posed, preko 200 pasova više... Mi tako igramo. Teško da možemo to da menjamo sada. Nadam se samo boljoj relalizaciji protiv Danske", zaključio je Stojković.


tagovi

Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara