Pogodio za evropsku krunu 2004, sada priziva iznenađenje: Srbija može kao Grčka!

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 19:45

Žurio je, ali kada je čuo da srpski mediji traže izjavu momentalno je pristao da je da "prijateljima" - Angelos Haristeas će večeras navijati za Orlove

Možda je najbolji strelac Evropskog prvenstva 2004. bio Milan Baroš, ali da ne beše Angelosa Haristeasa ne bi bila ispisana jedna od najneverovatnijih bajki u istoriji kontinentalnih takmičenja - ona sa Grčkom na evropskom fudbalskom Olimpu.

Pogađao je vižljasti golgeter uvek kada je bilo važno, davao one golove koje ni vreme ne može da izbriše. Za remi sa Špancima u grupnoj fazi, za nokaut Zidanove i Anrijeve Francuske u četvrtfinalu i u finalu protiv Figove Portugalije za tektonske poremećaje najjužnijeg dela Balkana, te svih ostrva i ostrvaca u Egejskom i Jonskom moru.

Izabrane vesti

Žurio je Haristeas kroz media centar pred Feltins arenom kada ga je grupa srpskih novinara upitala za izjavu. No kako je čuo da Srbi traže izjavu legende grčkog fudbala, momentalno je poručio da zbog "prijatelja" obaveze mogu da sačekaju.

"Pre svega, srećan sam što vidim Srbiju na Evropskom prvenstvu, čini mi se prvi put u sopstvenoj istoriji pod tim imenom. Teška premijera za vas momci. Svi očekuju da Engleska kao favorit konkuriše za pehar. Do sada nisam video iznenađenja. Nadam se da će Srbija biti prvo iznenađenje. Ali ipak iskreno, Engleska je apsolutni favorit večeras. Navijaću za vas", rekao je Haristeas i nastavio: "Srbija ima sjajne igrače, naročito napadače. Vlahovića, Mitrovića... To su svetski top napadači. Voleo bih da vidim Srbiju sa dobro organizovanom odbranom, jer će Englezi napasti od prvog minuta. Zato vam želim mnogo sreće."

Srpska dijaspora je već po dolasku reprezentacije u Augzburg pokazala da veruje u let Orlova do završnice turnira i ako dobar deo nacije u Srbiji ne vidi kao realan scenario ni prolaz iz grupne faze. Na pitanje može li Srbija da iznenadi Evropu kao Grčka pre 20 godina, kao iz topa je podigao glas i ispalio: "Da! Očekujem da vi budete jedno od iznenađenja. Fudbalu su potrebna takva iznenađenja. Do sada nam je EURO davao samo ubedljive pobede i favoriti su pobeđivali."

Osvrnuo se i na srpske fudbalere u grčkom prvenstvu, Andriju Živkovića i Mijata Gaćinovića.

"Obojica su sjajni igrači. Živković je osvojio prvenstvo sa PAOK-om. Gaćinović je veoma brz fudbaler, agilan... Imam dobar osećaj trenutno. Mogli bi da pomognu Srbiji na ovogodišnjem Euru."

Andrija, Mijat, Sergej, Mitar, ili Dušan... Apsolutno je nevažno. Samo neka bude hrabre, koncentrisane i čvrste igre. Tako je i Grčka pre pune dve decenije naučila mnoge lekciju o najneralnijim fudbalskim snovima.


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara