Policija prati srpske navijače do stadiona (©Reuters)
Policija prati srpske navijače do stadiona (©Reuters)

Šest uhapšenih Srba u Gelzenkirhenu, Nemci kažu da su napadači Englezi, Englezi tvrde – Albanci

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 18:50

Sigurno je samo da Srbi nisu bili agresori

Meč visokog rizika i Srbi na udaru. Mirno su sedeli u kafiću i ispijali pivo pred utakmicu sa Engleskom da bi ih u jednom trenutku napala grupa od nekoliko desetina huligana. Zaleteli su se kuražno, ali su pobegli podvijenog repa kada su se Srbi uzvratili.

Nažalost, Srbi su opet izvukli deblji kraj. Bar što se tiče zakona. Prema navodima engleskih novinara, a oni se pozivaju na njihovu i nemačku policiju, mada se tu podaci menjaju iz minuta u minut, barem šestoro navijača je uhapšeno i svi su – Srbi. Za neke postoje i snimci, ali nećemo ih objavljivati, jer je sasvim jasno da su se oni branili.

Izabrane vesti

A, ko je napao? Tu već nema saglasja. Po društvenim mrežama se čak pojavio snimak naših nasmejanih navijača koji otvoreno govore da su ih napali Englezi.

Međutim, ostvrski mediji se pozivaju na policijske izvore koji navode da sumnjaju u tu verziju. Ne u smislu da su Srbi bili napadači, već da su to uradili – Albanci. O tome su prvi i izvestili i Skaj i Dejli Mejl, koji tvrde da huligani nisu bili Englezi, već da su za inicijalni konflikt odgovorni baš albanski huligani.

Kako bilo, na snimcima nemačkog Bilda vide se i engleski navijači koje odvodi policija, ali britanska policija tvrdi da je od kolega iz zemlje organizatora Evropskog prvenstva dobila obaveštenje da za sada nijedan njihov državljanin nije priveden. Za sada, ponovimo. Ako se utvrdi da jeste – biće mu zabranjen odlazak na fudbalske utakmice.

Sukoba je svakako bilo na više lokacija, ne samo na jednoj. Bild tvrdi da je krenulo ispred Hirt restroana u starom gradu u Gelzenkirhenu. To je sada već poznati snimak na kome se čuje jedan Englez kako viče: “To su Srbi“. Isti listi ističe da su Srbi napadnuti dok su mirno sedeli u restoranu. Tu su navodno uhapšeni i neki Englezi, a bilo je nekoliko povređenih. Tuče je bilo i nekih 350 metara dalje, u pabu Poshornšen, ali je policija ubrzo smirila situaciju.

Inače, utakmicu između Engleske i Srbije obezbeđuje više policije no što je slučaj kada se igra veliki rurski derbi između Šalkea i Borusije Dortmund.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara