Reuters
Reuters

Spaleti: Trebalo je da postignemo više golova

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 01:37

"Pljuvaću krv za ovaj tim i dres", poručio je strelac pobedničkog gola, Nikolo Barela

Tri boda jesu upisana, međutim i pored dominantne igre moglo je na kraju da bude "od igračke plačka" da ne beše sjajnog Điđija Donarume na golu Italijana. Zato je i trener branioca trona, Lučano Spaleti, posle startnog trijumfa nad Albanijom (2:1) na kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj, naglasio da je rezultat morao i trebao da bude ubedljiviji za njegov sastav.

"Trebalo je nekoliko puta da kaznimo protivnika, ali nismo. Izgradili smo mogućnost da napadamo i onda smo se zatvorili. Ovo je reprezentacija koja može da pobedi svakoga, imamo 26 odličnih igrača. Ne postoji samo jedan igrač, svi se računaju. U drugom poluvremenu Albanija je podigla glavu, ali nas je iznenadila njihova odbrana. Kada smo krenuli napred stigli smo do ivice naših mogućnosti. A onda nam je bilo previše dobro što i nije baš loše", kazao je Spaleti na konferenciji za medije.

Izabrane vesti

Za igrača utakmice je imenovan Federiko Kjeza koji je priznao da je start meča bio prilično iznenađujuć s obzirom da su bili u zaostatku već posle 23. sekunda meča.

"Početak je bio pomalo šokantan, ali reakcija je bila odlična. Mi smo sjajna grupa i uradili smo šta je trener hteo, ali mogli smo i vertikalnije da igramo. Moje stanje? Dobio sam udarac u leđa, ali sve je u redu. Spreman sam da igram tamo gde trener bude tražio od mene."

Strelac drugog pogotka, Nikolo Barela, je rovit igrao ovaj meč, ali je posle slikovito pojasnio šta je sve spreman da istrpi za dobrobit nacionalnog tima.

"Bio sam malo umoran, nisu mi pomogli prethodni dani, ali sam zaista želeo da igram jer su momci učinili da se osećam važnim. Pljuvaću krv za ove momke, ovaj tim i ova dres. Zaslužili smo da postignemo više golova, ali fudbal je takav. Albanija je odigrala odličnu utakmicu, ali mislim da smo zaslužili pobedu. Uživamo i čekamo sledeću."

Sledeći meč Italije igra protiv Španije i to 20. juna.


tagovi

EURO 2024Lučano SpaletiNikolo Barelafudbalska reprezentacija ItalijeFederiko Kjeza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara