SRBIJA – TIM ZA SLOVENIJU: Evo Tadića da režira akcije, a tu je još jedna promena u vezi

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.06.24. | 20:29

Navodno se razmišljalo o ponovnoj rokadi golmana, ali se od toga odustalo

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Augzburga)

Prvo je rekao da će napasti, a početnih 20-ak minuta smo se samo branili i kasnije izgledali pristojno u duelu sa Englezima. Pred Slovence je bio malo umereniji u obraćanju javnosti, ali je zadržao kurs optimizma. I dalje Dragan Stojković oseća da je Srbija sposobna da prođe grupu na Prvenstvu Evrope, mada joj je za to potrebno da slavi u drugom kolu Grupe C, prestigne direktnog konkurenta i napravi krupan korak ka narednoj fazi takmičenja.

Izabrane vesti

Da bi se to desilo, selektor neće menjati napadačku postavku. Makar ne kad je reč o najisturenijem delu tima. Nije to kazao baš direktno, ali svakom rečju tokom polučasnovnog razgovora sa medijima, u pres centru Alijanc arene, moglo se protumačiti da veruje u ideju da Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović predvode selekciju Srbije. Tako je bilo u Gelzenkirhenu, tako će biti i u Minhenu, pošto je Piksi napomenuo da od njih očekuje – golove.

Da bi se do pogodaka stiglo, potrebne su šanse, a njih niko u selekciji ne stvara centarforovima kao Dušan Tadić. Varnica između kapitena i selektora, izbila posle meča na Šalke areni, ugašena je pre nego što se pretvorila u buktinju i sva je prilika da će Tadić od prvog minuta na teren. Razume se, sa kapitenskom trakom. Na taj način se očekuje da igra našeg državnog tima dobije dimenziju više, jer koliko god nacija bila zadovoljna defanzivnim izdanjem protiv Osrtvljana, čini se da napred nismo uspevali da budemo uverljivi, uostalom registrovan je samo jedan udarac u okvir gola Džordana Pikforda i sad sa Tadićem u ulozi režisera, protiv slabijeg tima nego što je Sautgejtov, očekuje se da u završnoj trećini budemo ubedljivi(ji).

Kako je mišljenje struke, unutar tima, ali i spoljnih, dobronamernih savetnika, da ne mogu četvorica „teškaša“ istovremeno da budu u igri, bar ne u ovako zahtevenoj utakmici i na turnirskom tipu takmičenja, gde je svaki detalj važan, neko mora da se preseli na klupu. U nedelju veče to je nevoljno učinio Tadić, a sad bi, prema svim nagoveštajima, trebalo da bude Sergej Milinković Savić. Naročito posle njegove ne baš ubedljive partije protiv Engleske.

Kako je selektor najavio da će, osim na levoj strani (povređenog Filipa Kostića odmeniće Filip Mladenović), napraviti još dve izmene i ako je jedna SMS - Tadić, ostaje dilema ko će biti druga. Najveće šanse da se približi mestu startera ima Ivan Ilić, jer je način na koji je ušao s klupe i odgovorio obavezama tokom drugog poluvremena susreta sa Engleskom ubedio stručni štab da može da bude starter. Bude li tako, iz ekipe bi, najverovatnije, ispao Nemanja Gudelj. Ne, nije samo reč o tome da je nešto skromnije od ostatka tima igrao na premijeri, nego što je dobio i dva, tri udarca po nozi i pitanje je u kakvom je stanju. A na sve to, Ilić deluje za nijansu kreativniji na sredini i trebalo bi da dejstvuje u paru sa stabilnim Sašom Lukićem.

Ostali delovi tima ne bi trebalo da pretrpe promene. Po više osnova. Em su izgledali zadovoljavajuće protiv Engleske, em nema logike menjati ako su bili dobri, em nema ni previše opcija. Na primer, na desnoj strani se očekuje Andirja Živković, triling štopera zadužen za čuvanje ŠŠ dvojca (Šeško - Šporar) činiće Miloš Veljković, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović, dok će među stative opet Predrag Rajković. Postojala je, navodno, mala dilema da li da brani Vanja Milinković Savić, zbog toga što bolje od golmana Maljorke barata loptom u nogama i može da bude kreator akcija iz poslednje linije, ali je partija rođenog Negotinca iz Gelzenkirhena uticala da Rajković dobije prednost i za meč drugog kola.

Posle svega, projektovani sastav Srbije za meč sa Slovenijom, u formaciji 3-4-1-2, trebalo bi da izgleda ovako: Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Živković, Ilić, Lukić, Mladenović – Tadić – Vlahović, Mitrović.

Prošli put smo pogodili Piksijev tim, da vidimo sada…


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024Dušan TadićSergej Milinković SavićIvan IlićNemanja Gudelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara