(MN Press)
(MN Press)

Šta li piše u Piksijevim papirima?

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 12:43

I jedan detalj koji sugeriše da bi Lazar Samardžić mogao da počne duel sa Dancima

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Augzburga)

Pre neki dan je fasickla bila plave boje, a u njoj štampani podaci sa sajta UEFA o pretrčanim kilometrima, posedu lopte, broju centaršuteva i dodavanja. Sve ih je Dragan Stojković predočio javnosti, u pokušaju da je ubedi kako smo odigrali kvalitetno protiv Slovenije (1:1). Nekoliko dana kasnije, na poslednjem treningu uoči susreta sa Danskom, pojavio se noseći papire A4 formata u crvenoj fascikli. Šta se na njima nalazi i(li) šta je po njima zapisao znaju samo selektor i njegovi saradnjici iz stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Izabrane vesti

Da li je u pitanju izbor igrača za duel trećeg kola Grupe C, njihov raspored na terenu ili proučavanje igre protivnika, pojedinačne i grupne karakteristike, moraćemo da sačekamo makar do ponedeljka veče, kad će se Piksi na stadionu Bajerna obratiti medijima. Možda tad odgonetne šta je pisao, sedeći na lopti, skoro desetak minuta, u uvodnoj vežbi njegovih izabranika na stadionu Rozenau u Augzburgu.

Selektor dosad u javnim obraćanjima nije imao dileme oko sastava. Verujemo da ih nema ni sad, ali se moglo i na osnovu mimike i njegovih pokreta pre početka treninga zaključiti kako planira da u prvih 11 promoviše Lazara Samardžića. Baš sa prvotimcem Udinezea je razmenio nekoliko rečenica pre početka treninga, dajući prostor i vreme fotoreporterima i snimateljima da ovekoveče taj trenutak. Ionako je mogućnost da Samardžić zaigra nagovestio dan posle meča sa Slovenijom, ceneći njegov doprinos po ulasku s klupe.

Da li ga mori status još nekog igrača, kako planira da posloži vezni red, hoće li menjati nešto u manevru... Sve to, valjda, piše u papirima i potrebno je da se još malo strpimo da saznamo kako će Srbija izgledati u utakmicu kojom rešava sudbinu u grupnoj fazi.

Ako nešto može da raduje selektora onda je to činjenica da posle povrede Filipa Kostića nema nijednog igrača u ambulanti, te da se selekciji posle nekoliko dana provedenih sa porodicom, usled rođenja ćerke, ponovo priključio rezervni golman Đorđe Petrović.

Stojković je u dogovoru sa saradnicima odustao od rutine. Obično je dan pre utakmice trening predviđen na stadionu gde se meč igra, ali kako je ranije bilo planirano da se uoči susreta sa Skandinavcima Orlovi pojave u Bajernovom trening centru, Piksi je rešio da nema potrebne da se ekipa izlaže dodatnim putešestvijama po Minhenu, već je trening odrađen u kampu reprezentacije u Augzburgu. Još jedna promena tiče se činjenice da će naš državni tim prespavati u najvećem bavarskom gradu kako bi uštedeo vreme i u utorak u popodnevnim satima direktno stigao na poprište narednog duela. 


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara