Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Tadić: Nismo imali prostora za kvalitetan pas; Lukić: Omela nas greška

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 22:15

Prve izjave srpskih reprezentativaca posle poraza od Brazila

Sat vremen držala se Srbija protiv Brazila, ali petostruki svetski prvaci već u prvom nastupu na Mundijalu u Kataru pokazali su da im je s razlogom dodeljena uloga prvog favorita. Moćno su delovali i s dva gola Rišarlisona u razmaku od desetak minuta uspeli da slome otpor Orlova.

Malo toga u ofanzivi uspela je naša reprezentacija da pokaže u četvrtak uveče na stadionu Luzail. Jednostavno, konstantan presing Brazilaca nije im dozvoljavaju da igraju kao što su želeli.

Izabrane vesti

Malo je bilo konkretnih akcija i povezanih pasova u igri našeg tima.Priznao je to posle meča i kapiten Dušan Tadić.

"Izuzetno su kvalitetna ekipa. Dobro smo se branili u prvom poluvremenu, mogli da ih ugrozimo iz nekih napada... Prvi gol im je dao vetar u leđa. bilo im je lakše jer smo mi morali da preuzmemo mnogo više rizika, ali nije bilo previše prostora. Dosta dobro su nas presingovali, nismo mogli da igramo kvalitetan pas... Moramo da idemo dalje", konstatovao je Tadić misleći na duele koji slede, protiv Švajcarske i Kameruna.

Saša Lukić je u prvom delu vodio ozbiljnu borbu sa Nejmarom i dugo ga držao daleko od gola.

“Prvo poluvreme sam igrao jedan na jedan sa Nejmarom... Cela ekipa je bila na dobrom nivou, držali smo linije, imali neke svoje šanse, kao i oni. U drugom poluvremenu smo se držali do gola. Imamo još dve uatkmice i ne predajemo se, idemo dalje“, rekao je mladi vezista.

U nastavku utakmice Orlovi su imali problem da odgovore na visok presing Brazila.

“Jedna greška nas je omela na početku drugog poluvremena, tada smo pali. Moramo da držimo koncentraciju 90 minuta. Oni su danas bili bolji, mi se sada okrećemo Kamerunu i Švajcarskoj", završio je Lukić izjavu za TV Arena Sport.


tagovi

Dušan TadićSaša LukićKatar2022fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara