Aleksandar Pavlović (©AFP)
Aleksandar Pavlović (©AFP)

Za Nemačku neće, pa neće: Aleksandar Pavlović propušta Euro!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 13:13

Loše vesti za Julijana Nagelsmana

Nemačka i Srbija su se otimale za njegov potpis, Aleksandar Pavlović je izabrao zemlju u kojoj se rodio i odrastao, ali kao da mu neka nevidiljiva sila ne dozvoljava da se ustali u taboru Pancera. Jeste odigrao 19 minuta protiv Ukrajine, ali će Evropsko prvenstvo – propustiti.

Razlog naizgled bizaran – upala krajnika. Ništa strašno, ali dovoljno da 20-godišnjeg vezistu Bajerna udalji od kontinentalne smotre. I jasan signal da će to morati da reši, jer baš zbog krajnika je Pavlović već propustio martovske prijateljske utakmice sa Francuskom i Holandijom.

Izabrane vesti

Iz istog razloga se nije vratio na pripreme reprezentacije nakon što su igrači dobili slobodan vikend posle pobede nad Grčkom u petak (2:1). Propustio je i treninge u ponedeljak i utorak i postalo je jasno da bi njegovo učešće Euru predstavljalo preveliki rizik.

Ugledni Kiker navodi da je selektor Julijan Nagelsman već odlučio da naknadno u tim pozove iskusnog Emrea Džana iz Borusije Dortmund. Ako gledamo po tome koliko u ovom trenutku obojica mogu da ponude verovatno Nemci neće platiti skupu cenu Pavlovićeve bolesti.

Uostalom, veliko je pitanje da li bi ga toliko forsirali da i Srbija nije obećavala mesto u timu za Prvenstvo Evrope. Posle svega, Pavlović još ima vremena da se predomisli i izabere Srbiju. Mada je to samo u domenu teorija, jer čini se da je on izbor već napravio. Moglo bi se to zaključiti i po objavi koju je napisao na društvenim mrežama.

"Veoam sam tužan u ovom trenutku jer mi se raspršio san o igranju Evropskog prvenstva kod kuće. Želim momcima najveći mogući uspeh, a ja ću se vratiti još snažniji", poručio je Pavlović.


tagovi

Aleksandar PavlovićFudbalska reprezentacija NemačkeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara