Zlatko Dalić (©Reuters)
Zlatko Dalić (©Reuters)

Zlatko Dalić: Ružan i zaslužen poraz, delovali smo nemoćno, bili bez energije

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 21:34

“Primili smo gol iz naše atipične greške, analiziraćemo sve”, kaže selektor Hrvatske

Kada primite tri gola za poluvreme – sve je jasno. Negde je dobrano škripalo. Svestan je toga i Zlatko Dalić, nije bilo dovoljno agresije, energije, trke. Primali su golove iz za njih atipičnih grešaka.

Narednih dana će morati u taboru Vatrenih da naprave opsežnu analizu, da više puta prevrte film u glavi, ali i snimke. Danas sa Španijom nisu bili u stanju da se trkaju. Bili su nemoćni i inferiorni u prvom poluvremenu, tada su izgubili utakmicu, pa je selektor srebrnih sa Mundijala iz Rusije i bronzanih iz Katara mogao da proveri i pojedince koje je ostavio na klupi. Ništa nije imao da izgubi.

Izabrane vesti

Dekoncentrisana je bila Hrvatska u prvom delu igre, išla je iz greške u grešku.

“Čestitam Španiji, visok i zaslužen poraz, bili smo bez energije i agresije. Mučili smo se 15. minuta, nakon toga preuzeli posed i igru, ali primili smo gol iz naše atipične greške. Ono što je najgore, gubili smo 0:2 i tada primimo gol iz kornera, i s time je utakmica bila gotova. To je dokazalo koiliko smo bili dekoncentirani”, rekao je Zlatko Dalić, prenosi Germanijak.

Neupitno je da je Španija zaslužila da trijumfuje. Dok joj se igralo, uvek je bila za korak ispred.

“Analiziraćemo sve, baš razgovaramo o tome jesmo li gde pogrešili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i prostora, i oni te kazne. Nismo bili dobri i u tom segmentu smo zakazali. Sve skupa ružan poraz, premalo agresije i duela, delovali smo nemoćno”.

Obrazložio je Zlatko Dalić i zašto je sredinom drugog poluvremena izveo Luku Modrića i Matea Kovačića, te šta je želeo da postigne sa Ivanom Perišićem.

“Hteli smo da vidimo Perišića i pripremimo ga za ono što sledi. Takođe, hteli smo da odmorimo Luku i Kovu, kad smo već u 60. minutu gubili 0:3. Ipak nam sledi važna utakmica, pa smo hteli da ih sačuvamo”, poručio je hrvatski selektor, pa dodao:

“Prelako smo primili golove, iz naših loših reakcija, ali niti mi nismo uspeli da damo gol, čak niti iz jedanaesterca”.

Hrvati fokus sada prebacuju na meč sa Albanijom.

“Dve su utakmice do kraja, znamo šta je naš cilj. Moramo da se okrenemo Albaniji i da tražimo pobedu”, završio je Zlatko Dalić.


tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija hrvatskeFudbalska reprezentacija ŠpanijeZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara