Zoran Stojadinović: Prošli bismo sa boljim trenerom na klupi

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 14:18

„Piksijeva krivica je 60 posto, ostalo je na igračima“, poručio poznati srpski menadžer

Biće teško Draganu Stojkoviću Piksiju da preživi naredne dane. Javnost je naoštrena da na nekom iskali bes zbog rezultatskog podbačaja Orlova i samo jednog postignutog gola na Evropskom prvenstvu.

Pitanje je koliko u ovoj generaciji reprezentativaca Srbije ima vanserijskog potencijala, ali poznati srpski menadžer Zoran Stojadinović je jedan od onih koji podražava tezu da Orlovi nisu valjano vođeni u proteklom periodu.

Izabrane vesti

On je u izjavi za Mozzart Sport poručio da Dragan Stojković, kao i njegov kompletan stručni štab, imao mnogo sreće u prethodnom periodu i da snosi dobar deo odgovornosti za dva boda na tri meča u Nemačkoj.

„Pričao sam i pre turnira da smo to što jesmo. Nije ova generacija igrača na nivou one iz Južne Afrike, kada smo imali momke u najboljim svetskim klubovima. Tu smo gde smo, ispali smo već u preliminarnoj fazi, i ne možemo da govorimo o slučajnosti. Objektivno za sve što se desilo u Nemačkoj Dragan Stojković snosi najveću odgovornost. Nekih 60 posto, ostalo je na igračima“, kaže na početku Zoran Stojadinović.

Iza Dragana Stojkovića su plasmani na dva velika takmičenja, uspeh u Ligi nacija, ali i surov podatak da je na šest utakmica na velikim takmičenjima ostao bez pobede. Poslednji put Orlovi su slavili, kada govormo o završnim predstavama, 2018. godine u Samari protiv Kostarike.

„Moramo da budemo realni, na dva velika takmičenja smo otišli na sreću. Da ne pričam o nepriznatom golu Ronalda, a potom da smo igrali u jednoj od najslabijih grupa u istoriji takmičenja. I tada smo se provlačili. Imam osećaj da se selektor Stojković oslanjao na sreću, harizmu, na to što je bio veliki igrač. Da se nije radilo dovoljno unutar stručnog štaba. Sada nam je sreća okrenula leđa i to bi bilo to“.

Iza brojnih negativnosti, pomanjala se pozitivna stvar vezana za igru defanzivne linije tima.

„Ni to ništa nije briljantno. Srbija je u Nemačkoj igrala sa sedmoricom igrača iza lopte. Pored trojice štopera, tu su bila i dva beka, pa još dva zadnja vezna. Logično je da je u takvoj konstelaciji snaga štoperima bilo lakše da dominiraju. Piksi je to lepo zatvorio. Javljao se problem na drugoj strani. Napadali smo bez plana“.

Još jedna šansa generacije je ispuštena.

„Mi nismo ti od kojih će neke moćne selekcije da drhte, jednostavno nismo. Ali sa boljim selektorom bismo prošli u drugu rundu. Ne zato što smo dobri, nego zbog toga što su Danska i Slovenija prosečni timovi“.

Pitanje je i kakva nas budućnost čeka.

„Ako mislite da nema talentovane dece – varate se. Ima ih. Posebno je ova generacija kadeta dobra, ali pitanje je koliko će klubovi moći da ih istrpe. Titule se ne jure za decom, a titule donose Evropu i Ligu šampiona“.


tagovi

Dragan Stojković PiksiZoran Stojadinovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara