"SLAVIŠA JOKANOVIĆ I RAJAN SESENJON"
"SLAVIŠA JOKANOVIĆ I RAJAN SESENJON"

Ko šiša remi, Jokan je lansirao čudo od deteta! Njukasl jedva bez Mitrogola

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.08.16. | 18:10

Rajan Sesenjon je postao prvi igrač rođen 2000. godine koji je postigao gol u Čempionšipu

SLAVIŠA JOKANOVIĆ I RAJAN SESENJONZnao je Slaviša Jokanović da ga čeka težak posao protiv Kardifa, ali pobeda je ovoga puta bila veoma blizu. Velšani su prethodnih godina umeli pošteno da namuče ekipu sa Krejven Kotidža, a tradicija je nastavljena i ovog puta. Fulam je na domaćem terenu remizirao sa Kardifom u četvrtom kolu Čempionšipa - 2:2 i tako ostao neporažen i posle četvrtog kola.

Izgleda da su na Jokanove pulene ostavile traga one makazice Krisa Vuda iz prošlog kola, pošto su vezali drugu utakmicu bez trijumfa. Ipak, ništa nije nagoveštavalo da će tako i biti. Da je mogao da bira, ne bi izabrao bolji trenutak da njegova ekipa postigne pogodak. Flojd Ajite se povredio na isteku prvog poluvremena, Jokan je hrabro dao šansu golobradom Rajanu Sesenjonu. Sone Aluko je proigrao raspoloženog Sesenjona, a ovaj je pogodio za 1:0! I to nije sve. Mladi Englez je postao prvi igrač rođen 2000. godine koji je zatresao protivničku mrežu u Čempionšipu. Da li vas je ova informacija naterala da se osećate starim? Niste jedini.

Izabrane vesti

Kratko je trajala Jokanovićeva radost. Džo Rols je u 60. minutu sa distance "skinuo pauka" i poravnao rezultat. Nakon toga su Fulamovi igrači totalno izgubili kompas, pa je usledio još jedan Kardifov gol. Aron Gunarson je dodao Antoniju Pilkingtonu ,a ovaj je precizno tukao iz daljine u donji levi ugao. Da ne bude sve tako crno postarao se Kevin Mekdonald. Sjajni Aluko je ponovo kumovao golu, a Mekdonald je zatresao mrežu Velšana.

Njukasl je upisao i drugi trijumf ove sezone pošto je bio bolji od Bristol Sitija u gostima - 1:0. Žalio se Rafa Benitez da će mu nedostajati Aleksandar Mitrović koji je zbog suspenzije morao da pauzira još ovu utakmicu, ali uspeo je španski stručnjak i bez srpskog napadača. Utakmicu su bolje otvorili fudbaleri Bristola, vezali su tri pokušaja na samom početku meča preko Metjuza, Golburna i Tomlina. Mreže su mirovale do 19. minuta kada je Dvajt Gejl pogodio sa distance na dodavanje Mohameda Dijamea. To je ujedno bio i konačan rezultat.

Goleada je viđena na meču Notingem Foresta i Vigana. Odmah su počeli da pljušte golovi. Asombalonga je doveo Šumare u vođstvo u šestom, poravnao je Džejkobs u 11. minutu. Mreže su mirovale sve do 53. minuta kada su na scenu stupili Bjurk iz Notingema i Grig iz Vigana. Obojica su postigli po dva pogotka, a u samoj završnici meča pobedu Šumarima doneo Tomas Lem.

ČEMPIONŠIP - 4.KOLO

Subota

Šefild Venzdej - Lids 0:2 (0:0)
/Antonson 63, Vud 85/

Birmingem - Vulverhempton 1:3 (1:0)
/Adams 24 - Mejson 47, Bat 61, Bodvarson 89./

Blekburn - Barton 2:2 (1:1)
/Konvej 25, Galager 61 - Irvin 43, Nejlor 88/

Bristol Siti - Njukasl 0:1 (0:1)
/Gejl 19/

Fulam - Kardif 2:2 (1:0)
/Sesenjon 44, Mekdonald 86 - Rols 60, Pilkington 65/

Hadersfild - Barnsli 2:1 (1:0)
/Lov 27, Hog 90+1 - Mouson 47/

Notingem Forest - Vigan 4:3 (1:1)
/Asombalonga 6, Burk 53, 78, Lem 90+2 - Jakobs 11, Grig 65, 86/

Kvins Park Rendžers - Preston 0:2 (0:1)
/Bekford 21, Onuoha 52 (ag)/

Reding - Brajton 2:2 (1:1)
/Svift 2, Mekšejn 59 - Van den Berg (ag) 8, Nokert 46/

Roteram - Brentford 1:0 (1:0)
/Vord 32/

Derbi - Aston Vila 0:0

Nedelja

13.00 Ipsvič - Norič

(FOTO: Action Images)


tagovi

Slaviša Jokanovićrajan sesenjonNotingem ForestKardif SitiFulamEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara