Lingardov pogodak
Lingardov pogodak

Ako se pitate zašto niste više na tabeli - odbrane bušne kao sir ne bore se za titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.12.18. | 22:51

Superzanimljiv derbi, pun grešaka. Mančester junated – Arsenal 2:2

Dar za oči za svakog fudbalskog zaljubljenika! Obično je tako kad igra Arsenal. S tim da jurišnici Unaja Emerija posle onih 4:2 protiv Totenhema nisu uspeli da krunišu još jednu dobru izvedbu u derbiju Premijer lige. Mančester junajted ni večeras nije briljirao, ali se borio kao nekad i pokazao karakter uspevši da se dva puta ekspresno vrati iz nokdauna.

Mada su i Arsenal i Mančester junajted prvenstveno pokazali da su pozadi bušni kao švajcarski sir! Najviše zbog toga 2:2 u velikom derbiju 15. kola Premijer lige što je rezultat kojim bi Murinjo morao da bude zadovoljniji imajući u vidu da je dva puta bio u zaostatku, a i da su Tobdžije sve skupa imale više prilika za pobedu, mnogo više, posebno u drugom poluvremenu kada su, posle tih 2:2, imali period potpune dominacije u kojem su samo sreća i David De Hea čuvali mrežu Junajteda.

Izabrane vesti

Španac je doduše najveći krivac što je Arsenal došao do prednosti od 1:0, pošto je kao retko kad dozvolio sebi da mu lopta posle udarca Škodrana Mustafija pređe preko ruke. Uzalud je Ander Erera izvodio akrobacije na gol liniji, gol tehnologija je signalizirala Andreu Marineru da je lopta punim obimom prešla liniju.

Nije međutim potrajalo vođstvo Tobdžija, pošto je samo četiri minuta kasnije greškom na grešku uzvradila i poslednja linija gostiju iz Londona. Možda je Mariner tu mogao i da svira i Ererin ofsajd, ali svejedno Arsenal nije smeo sebi da dozvoli da povratna lopta omalenog Baska na petercu pronađe usamljenog Antonija Marsijala.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima što se i moglo očekivati imajući u vidu da Emerijev Arsenal uglavnom u drugom poluvremenu samo dodaje na gasu. Tako je bilo i sada i rezultat je ubrzo došao, mada nije toliko zasluga gostiju, koliko krivica Markosa Roha. Videlo se u tom 69. minutu koliko je povreda kolena uticala na Argentinca. Uostalom, bila mu je ovo prva premijerligaška utakmica sezone. Bespotrebno je komplikovao duboko na Junajtedovoj polovini terena, Aleksandar Lakazet je nanjušio krv, uzeo mu loptu i posle duplog pasa sa Henrikom Mhitarjanom još jednom doveo Arsenal u vođstvo.

Avaj, ovog puta ni minut nije potrajalo to vođstvo. Prosto je neverovatno kako su defanzivci Arsenala pucali svom timu u kolena. Tek što je lopta krenula sa centra, klasično bunarenje na Romelua Lukakua, sasvim bi to bezazleno bilo da je bilo samo malo logike u igri Arsenalove odbrane. Ali nije je bilo. Sead Kolašinac ni sam verovatno ne može da objasni zašto je prosto nije ispucao nego je pozivao Berna Lenoa da istrči i ispuca tu loptu. Džesi Lingard je bio na mestu – 2:2. Toliko je malo vremena prošlo da je u direktnom prenosu još išao snimak Lakazetovog gola. Začetak akcije koja je prethodila Lingardovom golu video se tek na snimku. Navijači Arsenala u neverici.

Nažalost po njih – desilo se.  I ako u narednim danima budu raspravljali o razlozima zbog kojih nisu nešto više na tabeli, ne bi trebalo da previše razglabaju – do obrane je. Ista konstatacija samo donekle važi i za Mančester junajted, jer čini se da Murinjov sastav ima i dublje probleme. A i jedni i drugi verovatno bi bili u ozbiljnom problemu ako bi naleteli na one zaista najbolje evropske ekipe. Onima kojima se ove crne rupe pozadi ne dešavaju tako često.

Inače, ishodu derbija na Teatru snova posebno su se obradovali u Totenhemu, pošto su Pevci lako izašli na kraj sa Sautemptonom i pobedom od 3:1 još jednom potvrdili da loši rezultati Svetaca nisu samo prolazna kriza, već naznaka da mogućnost ispadanja treba uzeti kao realnu opciju. Hari Kejn, Lukas Moura i Hjong-min Son to su jasno nacrtali na terenu Vemblija, pa se sada šepure sa trećeg mesta na tabeli. Čelsi i Arsenal su dva stepenika ispod, Junajted će se zaista teško izboriti i za status kandidata za Ligu šampiona.

Premijer liga, 15. kolo:

Utorak

Vest Hem – Kardif 3:1 (0:0)
/Perez 49, 54, Antonio 61 - Marfi 95/

Bornmut – Hadersfild 2:1 (2:1)
/Vilson 5, Frejzer 22 – Kongolo 38/

Brajton – Kristal Palas 3:1 (3:0)
/Mari 24pen, Balogun 31, Andone 45+4 - Milivojević 81pen/

Votford - Mančester Siti 1:2 (0:1)
/Dukure 86 - Sane 38, Marez 48/

Sreda 

Fulam - Lester 1:1 (1:0)
/Kamara 42 - Medison 74/

Everton - Njukasl 1:1 (1:1)
/Ričarlison 38 - Rondon 19/

Vulverhempton - Čelsi 2:1 (0:1)
/Himenez 59, Žota 63 - Loftus Čik 17/

Barnli - Liverpul 1:3 (0:0)
/Kork 56 - Milner 62, Firmino 69, Šaćiri 90+2/

Totenhem – Sautempton 3:1 (1:0)
/Kejn 9, Moura 51, Son 55 - Ostin 90/

Mančester junajted – Arsenal 2:2 (1:1)
/Marsijal 30, Lingard 69 – Mustafi 26, Lakazet 68/

(FOTO: Reuters)


tagovi

Sead KolašinacDavid De HeaMarkos Roho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara