Alan Pardju vodi Hag... Verovatno u drugu ligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.12.19. | 11:33

Holanđani doveli Engleza za trenera

Godinu i po dana bez posla. A onda se neko setio da na licu Zemlje živi čovek po imenu Alan Pardju i da se bavi trenerskim zanatom. „Srećni dobitnik“ je ADO Den Hag, koji je engleskog stručnjaka postavio za novog stratega i poverio mu nimalo zahvalnu misiju opstanka u Prvoj ligi Holandije.

Kao što je iznenađujući izbor Haga – 17-plasiranog od 18 klubova Eredivizije, samo dva koraka ispred fenjeraša RKC Valvajka – toliko je čudno što se 58-godišnji stručnjak latio posla. Retko kad Ostrvljani idu, a još manje uspevaju van Velike Britanije, jasno je da će Pardju morati da bude veliki miljenik fortune ne bi li izbegao selidbu u niži rang.

Izabrane vesti

Ugovor je potpisan do kraja sezone. Jasno je i zbog čega, jer Den Hag ne želi da rizikuje da skupog trenera plaća i u nižem rangu takmičenja. Ako izbori opstanak – druga priča.
U potrazi za novim izazovom drago mi je što su se moji i putevi Den Haga ukristili. Reč je o klubu u kome se sve zasniva na strasti i entuzijazmu. Ekipa prolazi kroz težak period, ali ćemo uraditi sve što je do nas da preokrenemo situaciju. Moramo da se držimo zajedno: igrači, struka, navijači. Možemo da isplivamo“, uveren je Alan Pardju, koji je za pomoćnika doveo nekadašnjeg trenera Čarltona i Hadersfilda, Krisa Pauela.

Alan Pardju je vodio Reding, Vest Hem, Čarlton, Njukasl, Krsital Palas i Vest Brom Albion, a sa klubom iz Birmingema je u sezoni 2017/18 ispao iz Premijer lige. U karijeri nikad ništa nije osvojio, dvaput je bio na korak, ali je sa Čekićarima i Palasom gubio finala FA kupa. Jedan od najpoznatijih poslovnih poteza povukao je 2012. potisavši ugovor čak na osam godina sa Njukaslom i često odbijao pozive drugih sredina kako bi mogao da prima platu na Sent Džejms parku.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara