Dinamo za razliku od Zvezde pogodio s Bajernovim omladincem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 19:24

Golčina Vidovića za veliko slavlje u Varaždinu i noć na čelu tabele...

Tamo gde se dva puta okliznuo na poslednja tri gostovanja, Dinamo je danas bio siguran. Varaždin je dao maksimum, međutim to je ovoga puta bilo dovoljno samo za častan i minimalan poraz - 0:1.

Tako će Modri po prvi put ove sezone prenoćiti na čelu tabele. U prošlom kolu bili su prvi neka dva sata, jer su igrali nešto pre Rijeke, a kako je ekipa sa Rujevice tek sutra gostuje Lokomotivi, četa Sergeja Jakirovića moći će da se šepuri na liderskoj poziciji do sutra uveče i da se usput nada eventualnom kiksu najvećeg rivala u trci za titulu.

Izabrane vesti

Podsetimo, idućeg vikenda na programu je veliki derbi Hrvatske (u Rijeci gostuje Dinamo), koji bi u dobroj meri mogao da odredi dalji tok trke.

Dinamu za razliku od nekih ranijih susreta danas bodove nije doneo Sandro Kulenović, već mladi Gabrijel Vidović, pojačanje iz Bajerna. Momak je zatresao mrežu Varaždina čim je krenulo drugo poluvreme, pošto ga je poslužio Martin Baturina.

Poput Kulenovića i Vidović polako izrasta u Dinamovog heroja ovog finiša prvenstva. Ovo mu je bio treći pogodak na poslednjih pet mečeva, ukupno deveti u sezoni, što navodi na zaključak da su Modri za razliku od Crvene zvezde (sećate se Nemanje Motike?) očito pogodili s Bajernovim omladincem.

Vidović se inače golom 'ugradio' i u prethodni trijumf Zagrepčana protiv ovog rivala pre desetak dana...

(Podsećanja radi, Dinamo je Vidovića dobeo letos na jednogodišnju pozajmicu koju je platio 500.000 evra, s tim da ima pravo otkupa za 4.000.000. Takođe, Bajern je zadržao pravo da ga vrati u nekom momentu ukoliko Hrvatima uplati 11.000.000.)

Ponovo je vladajući šampion dosta promašivao i za to je mogao da bude kažnjen. Ali nije. U 85. minutu Marko Dabro je imao zicer, pobegao odbrani gostiju, obišao i golmana Nevisića, no iskosa je tukao samo u spoljni deo mreže.

Tog časa bilo je jasno da 'loptica prebačena u Rijekino dvorište'.

Sada je pritisak na momcima Željka Sopića...



tagovi

Gabrijel VidovićHNLHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara