""
""

Amerikanci tvrde: Bolden ne dolazi u Filadelfiju ovog leta! Iako se dobro uklopio...

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.17. | 10:59

On bi hteo, ali plan je da se razvija kao Dario Šarić

Draftovan kao 36. pik, australijski košarkaš Džona Bolden je odmah nakon što je izabran istakao želju da već ovog leta pređe u Filadelfiju koja odnedavno polaže prava na njega. Međutim, američki izvori tvrde da se to neće desiti. Bolden ima ugovor sa Crvenom zvezdom na još dve godine i sigurno će odraditi jednu...

Izabrane vesti

Američki ESPN koji obično ima dobre informacije, pozivajući se na izvore iz kluba, otkriva da u Siksersi ne planiraju dovođenje Boldena za narednu sezonu. Plan je da Australijanac ostane u Evropi makar još jednu, ako ne i dve sezone i razvija se poput Darija Šarića. Podsetimo, Hrvat je došao u Filadelfiju dve godine pošto su ga draftovali i ostavio sjajan utisak kao verovatno najbolji ruki sezone.

Siksersi imaju sličan plan i sa Boldenom jer ne žele da plaćaju obeštećenje da bi Australijanac sedeo na klupi. Žele da nastavi sa razvojem u evropskoj košarci i da im se priključi za godinu ili dve kao bolje izgrađen košarkaš. U Filadelfiji smatraju da Bolden treba da otkloni neke mane u igri poput završnice ispod samog koša i šutiranja slobodnih bacanja.
Neizvesno je jer imam ugovor u Evropi. Očigledno je da sam spreman da zaigram u NBA, ali ne znam da li je takav i plan Filadelfije. To već nije u mojim rukama. Draftovali su me planski i siguran sam da imaju plan šta je najbolje za moju karijeru. Oni znaju da da li je bolje da igram ovde ili u Evropi. Osećam da bih se dobro uklopio u ovaj tim“, rekao je Bolden američkim medijima.  

Bolden je u petak počeo sa treninzima u Filadelfiji i vrlo brzo se navikao na atmosferu jer su tu i neka njemu dobro poznata lica. U Filadelfiji ga je sačekao Ben Simons, prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta koji je propustio sezonu zbog operacije i ceo svet sa nestrpljenjem čeka njegov povratak na teren u narednoj sezoni. Simons je Boldenov zemljak, obojica su iz Melburna i igrali su jedan protiv drugog u mlađim kategorijama. Osim Simonsa, Bolden poznaje i trenera Breta Brauna koji je karijeru počeo u Australiji i tamo bio rival sa Boldenovim ocem, Brusom.
„Definitivno pomaže to što je trener Australijanac i što imam saigrače iz Australije. Moj otac je igrao protiv Bretovih timova, a Bret ga je čak birao i u ol-star utakmici australijskog prvenstva. Australija je takva - svako zna svakoga. Ako nekoga ne znaš, onda sigurno znaš nekoga ko zna tog nekoga“, kazao je Bolden.

Podsetimo, Bolden ima još dve godine ugovora sa Crvenom zvezdom, a Filadlefija bi morala crveno-belima da isplati obeštećenje ako želi da ga dovede pre isteka ugovotra.

(FOTO: Star sport)


tagovi

NBA ligaJadranska ligaDžona BoldenFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara