Ančeloti je besan: Kulibali isključen zbog rasista! Da li sledeći put sami da prekinemo utakmicu?

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.12.18. | 23:30

Trofejni stručnjak objasnio šta je bio povod za crveni karton njegovog štopera

Novi skandal u Seriji A je na pomolu. Napoli je izgubio na gostovanju kod Intera u derbi meču, a Kalidu Kulibali je zaradio crveni karton u završnici utakmice.

U prvom trentuku je delovalo da je na sarkastičan način aplaudirao sudiji Macoleniju zbog čega mu je ovaj pokazao put u svlačionicu, ali Hoze Kaljehon tvrdi da je štoper Napolija gestikulirao ka grupi navijača Intera koja ga je konstatno vređala na rasnoj osnovi.

Izabrane vesti

Takve navode potvrdio je i trener Napolija Karlo Anćeloti posle utakmice i po svemu sudeći, italijanski klupski fudbal ponovo će narednih dana morati da se bavi stvarima koje je nemaju nikakve veze sa terenom i loptom.
“Tri puta smo tražili od nadležnih da prekinu utakmicu zbog rasističkog skandiranja. Ali, utakmica je nastavljena, a uvrede su stizale sa više strana. Nije ni čudo što je Kulibali bio nervozan”, kazao je Ančeloti posle utakmice na stadionu Đuzepe Meaca.

On je rekao i da je posle utakmice od sudije pokušao da dobije informaciju zašto je pokazao crveni karton Kulibaliju. Čak je i zvanični spiker na stadionu tražio od navijača da prestanu sa uvredljivim skandiranjem.
“Možda bi trebalo sledeći put da preuzmemo stvari u svoje ruke i sami prekinemo utakmicu. Verovatno ćemo izgubiti za zelenim stolom ako izađemo sa terena, ali spremni smo na to. Ovo nije dobro za italijanski fudbal”, zaključio je Ančeloti.

Foto: Reuters


tagovi

Karlo AnćelotiHoze KaljehonKalidu Kulibali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara