"Radomir Antić"
"Radomir Antić"

Antić prognozira: Real zavisi od pojedinaca, Atletiko je tim

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.16. | 08:35

Bivši selektor Srbije u intervjuu za Večernje novosti o šansama pred finale Lige šampiona

Radomir AntićRepriza finala iz 2014. godine. Tada u Lisabonu, a 28. maja 2016. u Milanu, Real i Atletiko boriće se za titulu šampiona Evrope. Radomir Antić, bivši trener oba madridska velikana, ali i Barselone i srpske reprezentacije, u intervjuu za Večernje novosti kaže da je plasmanom dva španska kluba u finale Primera pokazala da je najbolja liga na svetu, ali o ishodu okršaja na "San Siru" govori sa velikom dozom opreza, iako se iz njegovih reči stiče utisak da je crveno-beli madridski klub bliži peharu.
"Ono što bi moglo da bude odlučujuće u finalu je bolja forma i fizička sprema Atletika, koji je podigao nivo svojih partija u finišu sezone, kada je najvažnije... Sa druge strane, Real je nepredvidiv, živi od pojedinaca. Geret Bejl ga je uveo u finale Lige šampiona, a održao ga je u životu i u prvenstvu gde je postizao presudne pogotke. Ukratko, Atletiko je tim, a Real zavisi od individualnog učinka", prognozira Antić za Novosti i dodaje da će od raspleta šampionske trke na Pirinejima mnogo zavisiti kako će Real i Atletiko igrati u finalu.

A kako su odigrali u polufinalu? Antić nije impresioniran, jer smatra da su i jedni i drugi mogli više, dok je na partije Mančester Sitija i Bajerna i te kako uticalo to što igrači tih klubova znaju da na kraju sledeće sezone Manuel Pelegrini i Pep Gvardiola odlaze, pa sa njima i dobar deo igrača.
"Real nije pokazao autoritet. Imali su, doduše, probleme sa povredama, nisu igrali Benzema i Kazemiro. To im je veliki problem, jer trener Zidan, otkako je seo na klupu, nije dvaput zaredom izveo isti sastav".

Izabrane vesti

Atletiko?
"Tačno je da je pokazao stabilnost, izbacio je Bajern i Barselonu. Ipak, u finalu su prošli tako što je Saul postigao gol karijere u Madridu, a u Minhenu je jedinu akciju u pogodak pretvorio Grizman", kaže Antić za Novosti.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridRadomir AntićLiga šampionaEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara