"Toni Pjulis"
"Toni Pjulis"

Apel za promenu pravila u Premijer ligi: Dajte svakom treneru pravo da dvaput zaustavi igru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.03.15. | 19:40

Ogorčenje u taboru VBA posle greške sudije na meču sa Mančester Sitijem

Toni PjulisUzburkao je Nil Svibork duhove na Ostrvu. Toliko da se posle odluke da isključi pogrešnog fudbalera na utakmici Mančester Siti - Vest Bromvič Albion (3:0) iz svlačionice kluba iz Birmingema čuje poruka čelnicima Premijer lige:
Menjajte pravila“.

Tačnije, šef stručnog štaba VBA Toni Pjulis smatra da je uvođenje gol-tehnologije - koja samo pomaže arbitrima da znaju je li lopta prešla crtu ili ne - nedovoljno i da bi bilo od koristi ako bi treneri imali mogućnost poput svojih kolega u američkom fudbalu da traže pregledavanje snimka tokom utakmice.
Umesto da kritikujemo sudije bolje bi bilo da uvedemo dodatnu tehnologiju. Moj predlog je da svaki trener tokom jedne utakmice ima pravo da dva puta zaustavi igru na 30 sekundi, ukoliko smatra da je njegov tim oštećen. U tom slučaju bi se u posebnoj sobi na stadionu pregledao snimak i donela ispravna odluka. To će eliminisati greške i što pre to uradimo biće bolje za jednu od najboljih liga na svetu“, poručio je Pjulis.

Izabrane vesti

Podsetimo, Svibork je već u drugom minutu susreta na Etihadu isključio Gereta Mekoulija, iako je jasno da je prekršaj nad Vilfridom Bonijem skrivio Kreg Doson. Doduše, to nije jedini detalj na kojise gosti žale.
Ne mogu da verujem, prosto je neverovatno da je sudija isključio pogrešnog igrača. Osim toga, drugi gol Mančestera je trebalo da bude poništen, jer mu je prethodila akcija u kojoj je Saido Berahino udaren u lice. Ta odluka da se ne dosudi faul nad našim napadačem vodio je ka pogotku Sitija i „ubio“ je utakmicu“, ogorčen je Toni Pjulis.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vest Bromvič AlbionToni PjulisPremijer ligaNil SvorbrikEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara