""
""

Arda, ideš sa Nou Kampa! Barsina četiri keca iz rukava, ali Di Marija je najjača karta

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.05.17. | 21:22

Kako stvari stoje, ovo bi moglo da bude uzbudljivo leto na Nou Kampu

Došao je trenutak da se polako svode računi na Nou Kampu i kuju planovi za leto. Katalonci neće doživeti promenu samo na trenerskoj klupi, s obzirom da Luis Enrike pakuje kofere, već im je preko potrebno osveženje i u igračkom kadru. Kako piše dobro upućeni Mundo Deportivo turski ofanzivni vezista Arda Turan napušta Barselonu ovog leta, pa će Katalonci krenuti u potragu za novim igračem koji može da pokrije više pozicija u veznom redu i bude neka vrsta kombinacije između Andresa Inijeste i Nejmara.

Izabrane vesti

U uži izbor su ušla četiri kandidata, koja mogu podjednako dobro da igraju na bočnim ofanzivnim pozicijama, ali i na poziciji polušpica. Jedan od njih je Monakov velemajstor Bernardo Silva, ali je navodno prioritet da to bude iskusniji igrač u potpuno zrelim igračkim godinama.

Seviljin dribler Viktor Mačin Peres, poznatiji kao Vitolo, igrač je koji se u potpunosti uklapa u taj profil, ima 26 godina i može da igra dobro na više ofanzivnih pozicija. Iako je ove sezone malo podbacio, veruje se da može da odgovori na zahteve koji su postavljeni na Nou Kampu.

Svog aduta ima i predsednik Đozep Marija Bartomeu, a to je Marko Rojs. Miljenik Dortmundove publike već ima 27 godina i spreman je za odlazak iz kluba, a klauzula od 25.000.000 evra omogućava predsedniku Barse da ostvari svoju želju. Bartomeu ga je želeo još 2015. godine, ali je Inijesta tada bio nedodirljiv. Rojs može da igra na njegovoj poziciji, ali i da se nađe u napadačkom trozubcu. Učestale povrede su nešto što bi moglo da zabrine, a jedan od Barsinih aduta moglo bi da bude i čvrsto prijateljstvo koje ima sa Markom Andreom ter Štegenom.

Ipak, najjača karta u ovom špilu štihova stiže iz Pariza, a u pitanju je još jedna Bartomeuova želja, Anhel di Marija. Bivši prvotimac Real Madrida nedavno nije baš lepo dočekan od Barsine publike, ali to ne znači da predsednik Blaugrane neće želeti da ga angažuje. Barsa se raspitivala i u trenucima kada je bio član Mančester junajteda, ali je tada u ugovoru imao klauzulu koja je branila njegov prelazak u Barselonu. Međutim, to se promenilo prelaskom u Pari Sen Žermen. Njegov sjajan odnos sa reprezentativnim saigračima Mesijem i Maskeranom bi značajno olakšao prilagođavanje na novu sredinu. Ipak, najveći kamen spoticanja je veliko obeštećenje koje bi sasvim sigurno tražili Sveci.

U svakom slučaju, Barsa se ozbiljno sprema za leto, pa bismo mogli da imamo burni prelazni rok.

(FOTO: Action images)


tagovi

Anhel Di MarijaArda TuranBernardo SilvaEvropaMarko RojsPrimeraŠpanijaVitolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara