"Panteon"
"Panteon"

ARHITEKTONSKO ČUDO: Pogledajte “svemirski brod“ Falkonsa od milijardu dolara! (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.13. | 21:25

Vanzemaljci su rešili da nas prvi put zvanično posete

 

PanteonDa li je to svemiriski brod? Novo svetsko čudo, ili možda projekat jednog od najspektakularnijih stadiona na svetu? Na prvi pogled teško je proceniti, ali mi ćemo vam pomoći – u pitanju je koncept novog stadiona NFL ekipe, Atlante Falkonsa.

Izabrane vesti

Nazvan Panteon, novi dom Falkonsa biće definitivno jedan od najneverovatnijih arhitektonski poduhvata u svetu sporta, a ovo zadovoljstvo koštaće ni manje ni više nego milijardu dolara!

Naravno, postavlja se pitanje:
“A šta se dobija za tih milijardu dolara?“

PanteonPre svega, ne možemo a da ne spomenemo krov, koji ima oblik cveta magnolije, a koji će moći da se rotira na sve moguće načine, zavisno od vremenskih uslova.

PanteonCentralni deo, koji će se zvati Okulus, po uzoru na čuveni Panteon iz Rima, moći će potpuno da se otvori za otprilike pet minuta, a sam izgled je zaista spektakularan. Ispod samog krova biće i veliki kružni televizor, na kojem će navijači moći da pogledaju sve detalje sa utakmice.

Takođe, na tribinama će se naći vibrirajuća sedišta, koja će reagovati u trenucima kada Falkonsi budu napadali. Stadion će posedovati i restoran dugačak skoro 100 metara, kao i “Fantazi salon“, u kojem će igrači Fantazi lige na velikim ekranima moći da posmatraju kompletnu statistiku koja će ih zanimati.

Ono što je verovatno najfascinantnije, to je činjenica da će Panteon će moći i da se transformiše u košarkašku arenu... To su samo neki od detalja koji su otkriveni, a mi slobodno možemo reći da će mnogi biti veoma ljubomorni na Falkonse...

SolarijumMeđutim, pored ovog zaista spektakularnog koncepta, tim iz Atlante bi mogao da ostane sa “ogoljenim“ stadionom, koji će se zvati Solarijum. Kao i Panteon, posedovaće sve već pomenute “sitnice“, ali i dosta skromniji izgled.

Video sa konceptima oba stadiona možete pogledati OVDE.

Solarijum

Solarijum


tagovi

Atlanta FalkonsNFLNFL ligastadionstadioni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara