"Arigo Saki"
"Arigo Saki"

Arigo Saki: Nisam rasista, ali na turniru u Vijaređu ima previše crnaca

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.02.15. | 11:41

"Gubimo nacionalni ponos i identitet", istakao je

Arigo SakiArigo Saki je legenda italijanskog fudbala. On je bio selektor 1994. kada su Azuri izgubili u finalu Mundijala od Brazila. On je takođe jedan od najzaslužnijih za Milanovu zlatnu eru osamdesetih i devedesetih. Međutim, poslednjim izjavama izazvao je mnogo komešanja po javnosti.

Njega je zabrinuo veliki broj tamnoputih i inostranih fudbalera u mladoj italijanskoj reprezentaciji i mlađim kategorijama klubova. To mu je postalo jasno na omladinskom turniru u Vijaređu.
"Nisam rasista, što i pokazuje moja trenerska istorija. Ali pogledajte na turnir u Vijaređu. Rekao bih da ima previše crnih igrača. Italija nema ponos, nema dostojanstvo. Ne bi trebalo da bude omogućeno klubovima da imaju po 15 stranih igrača", istakao je Saki.

Izabrane vesti

Kada je shvatio šta je rekao, probao je da se iščupa.
"Samo sam rekao da sam gledao utakmicu u kojoj je igrao tim koji je izveo četiri tamnoputa momka. Moja istorija govori sama za sebe, uvek sam vodio timove koji su imali ljude različitih boja, čak sam ih i sam kupovao, što u Milan, što u Real. Jednostavno sam želeo da naglasim da je Italija počela da gubi nacionalni identitet i ponos", dodao je.


tagovi

rasizammeđunarodni fudbalizbacimo rasizam iz fudbalaItalijaEvropaArigo Saki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara