"frka na Emirejtsu"
"frka na Emirejtsu"

Arsene, nije valjda opet bez trofeja? Votford uz Gedijurin projektil izbacio Arsenal iz FA kupa

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.16. | 16:15

Tobdžije na putu da posle tri godine sezonu završe bez pehara

frka na EmirejtsuMršave šanse u Premijer ligi, skoro nikakve u revanšu sa Barselonom u Ligi šampiona i kraj u domaćim kup takmičenjima. Posle 0:3 protiv Šefild Venzdeja u Liga kupu, Votford je Arsenalu skinuo i krunu dvostrukog uzastopnog osvajača FA kupa plasiravši se među četiri najbolja pobedom od 2:1 usred Emirejtsa!

Prvi put još od novembra 2002. godine Arsenal je vezao tri poraza na domaćem terenu. Barselona (2:0), pa Svonsi u Premijer ligi (2:1) i sada Stršljenovi, koji su podvukli onu tezu da Tobdžije ni ove sezone nisu tim sa šampionskim mentalitetom. A titula šampiona jedino je čemu na Emirejtsu mogu da se nadaju, iako je Lester odmakao na velikih osam bodova prednosti.

Izabrane vesti

Još veći problem od tog zaostatka je, međutim, to što se Arsenalu ponovo ponavlja prolećno pomračenje uma. Obično smo ga gledali u februaru, sada je ono prolongirano do marta, ali nastavi li tim Arsena Vengera ovako, a čekaju ga vrlo teška iskušenja u duelima sa Barselonom na Nou Kampu i potom Evertonom na Gudisonu, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se londonski velikan već ovog meseca oprosti sa mogućnošću da barem jednim trofejom koliko-toliko spasi sezonu.

Juče je ta opcija postala realnost za Čelsi, baš na pomenutom Gudisonu, danas su Odion Igalo i Adlen Gedjura, čiji je projektil umalo pocepao mrežu Davida Ospine, uneli crva sumnje u Arsenalove prostorije. Svih ovih poslednjih godina umeo je on da izazove paniku u Vengerovoj ekipi, sve sluti da ćemo ove sezone gledati isti film. Sa tužnim krajem za navijače Tobdžija. I traumatičnim iskustvom. Istim onakvim kakvim su doživeli posle gola Danija Velbeka za 1:2.

Samo minut kasnije Velbek je promašio prazan gol za izjednačenje, a navijači Arsenala ostali da u neverici vrte glavom. Baš tako godinama su vrteli glavom dok su im pehare ispred nosa odnosili Mančester junajted, Čelsi, Mančester Siti... Ovaj put neće biti utehe u FA kupu.

FA Kup, četvrtfinale:

 

Subota:

Reding - Kristal Palas 0:2 (0:0)
/Kabaj 86, Kempbel 90+4/

Everton - Čelsi 2:0 (0:0)
/Lukaku 77, 82/

Arsenal - Votford 1:2 (0:0)
/Velbek 88 - Igalo 50, Gedjura 63/

17.00: Mančester junajted - Vest Hem

(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordPremijer ligaOdion IgaloFA kupEvropaEngleskaArsenalAdlen Gedijura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara