Atletiko kupio univerzalca i odmah ga pozajmio u Premijer ligu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 20:17

Sada je i zvanično...

Ateltiko Madrid je u istom danu kupio igrača iz Selte i prosledio ga na pozajmicu u Vulverhempton. Univerzalni defanzivac Džoni Kastro će narednu sezonu igrati kao pozajmljen fudbaler Jorgandžija u taboru novog premijerligaša sa Molinoa.

Kastro je dete Selte, prošao je sve njene mlađe kategorije, a u prvom timu je bio standardan prethodnih šest sezona i odigrao blizu 250 utakmica. Ipak, poželeo je promenu i odbio da potpiše novi ugovor sa matičnim klubom. Pošto je ušao u poslednju godinu ugovora, Selta je morala da ga proda ovog leta. Iako je dugo vremena insistirala na otkupnoj klauzuli od 18.000.000 evra, bilo je jasno da od toga nema ništa.

Izabrane vesti

Na kraju je pristala na Atletikovu ponudu od 7.000.000 evra plus neke bonuse. Dijego Simeone je dugo jurio Kastra i kada ga je konačno doveo, odlučio je ga pozajmi Vulvsima. S obzirom da je Kastro za Madriđane potpisao na šest godina, imaće dovoljno vremena pred sobom da ovuče dres Rohiblankosa.

Španac ima 24 godine i igra na svim pozicijama u odrbani, mada se najbolje snalazi kao levi bek. Na toj poziciji Ateltiko trenutno ima Filipe Luisa i Lukasa Ernandeza tako da je Simeone verovatno zbog toga procenio da će Kastro više igrati u Vulverhemptonu.

Inače, Vulvsi su još ranije od Atletika za 14.000.000 evra otkupili portugalsko krilo Dijoga Žotu koji je kod njih igrao na pozajmici. Od Porta su otkupili štopera Vilija Bolija, a doveli su i zvučna pojačanja poput Rui Patrisija, Žoaa Mutinja ili Raula Himeneza. I još nije kraj pošto je blizu i Adama Traore za kojeg će Midlzbrou platiti 20.000.000 evra. Biće to dobar tim za Premijer ligu...


tagovi

Džoni KastroLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara