""
""

Bajka malenog Šefilda je završena: Posle spektakla na Vembliju, Hal ide u finale FA kupa (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.04.14. | 19:22

U fenomenalnom meču sa osam golova, Tigrovi preokretom “iz dvojke u keca“ zakazali meč za trofej protiv Arsenala

Trećeligaš iz Šefilda ipak neće videti finale FA Kupa. Šefild Junajted je stao na pretposlednjoj prepreci u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu. Hal Siti je trećeligaša sa severa savladao 5:3 u spektakularnom polufinalnom meču na Vembliju pred 70.000 navijača i okončao bajku čete Najdžela Klafa koja je sa nekoliko senzacionalnih rezultata uspela da dođe do polufinala.

Izabrane vesti

Popularne Oštrice su pružile žestok otpor favorizovanom premijerligašu, ali im čak ni tri postignuta gola nisu doneli plasman u finale. Tamo će se prvi put u istoriji naći Hal Siti, a rival će mu biti Arsenal. Ukoliko se Arsenal plasira u Ligu šampiona preko prvenstva, onda će Hal Siti i definitivno obezbediti plasman u Ligu Evrope, što će biti prvi put da su popularni Tigrovi izborili mesto u nekom kontinentalnom takmičenju. 

Iako bez udarnih igala Jelavića i Longa, Tigrovi su u vatrometu golova uspeli da savladaju trećeligaša iz Jorkšira i zabeleže najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Kada je Hoze Bakster u 19. minutu doneo radost za oko 33.000 Šeildovih navijača koji su doputovali na Vembli, izgledalo je da bi bajka mogla da ima srećan kraj. Nekada najmlađi prvotimac u istoriji Evertona  je dobro reagovao na Bejfordov centaršut i poslao loptu u mrežu protivnika.

Hal je uzvratio golom Janika Sagboa, ali samo 90 sekundi kasnije, Skugalova majstorija levicom je opet raspevala armiju navijača iz Šefilda i Oštrice su na poluvreme otišle sa vođstvom od 2:1.

Ipak, drugih 45 minuta su doneli poptuni preokret i veliko slavlje protivničkih navijača. U samo devet minuta drugog poluvremena Frajat i Tom Hadlston su preokrenuli rezultat. Potom je nekadašnji miljenik Šefildovih navijača Stiven Kvin glavom zakucao loptu u mrežu bivšeg kluba za komotnih 4:2.

Autsajder se nije predavao i Marfi je iskoristio jednu „ničiju loptu“ u 90. minutu da smanji zaostatak i vrati neizvesnost u meč. Fudbaleri Šefild Junajteda su u nadoknadi vremena krenuli u poptunu ofanzivu tražeći izjednačujući gol, ali su još jednom surovo kažnjeni pošto je Mejler u 93. minutu postavio konačnih 5:3 i overio Halov plasman u finale, gde ih čeka meč za trofej protiv favorizovanog Arsenala...  

FA KUP - POLUFINALE:

Subota:
Vigan - Arsenal 1:1 (0:0) - 2:4 posle penala
/Gomez 63 penal - Mertezaker 82/

Nedelja:
Hal Siti - Šefild Junajted 5:3
/Sagbo 42, Frajat 49, Hadlston 54, Kvin 76, Mejler 90+3 - Bakster 19, Skugal 43, Marfi 90/

(FOTO: Action images)


tagovi

Tom HadlstonŠefild junajtedPremijer ligaNajdžel KlafHal sitiFA kupEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara