Injaki i Niko Vilijams (©Reuters)
Injaki i Niko Vilijams (©Reuters)

Ukoliko je ikada postojao savršen trenutak da se Atletiko "opljačka" - to je sada

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 12:09

Bilbao stiže u Madrid sa ciljem da iskoristi psihološki pad Kolćonjerosa i preuzme četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona

Đirona leti za Las Palmas i može da napravi sledeći korak ka učešću u Ligi šampiona, a uveče će je zanimati rezultat okršaja u kojem se sastaju Atletiko Madrid i Atletik Bilbao (21.00). Subotnji program 33. kola Primere zaključiće, dakle, spektakl u kome će mnogo toga biti na kocki.

Na stadionu Vanda Metropolitano domaći Atletiko će se boriti za bodove sa Atletikom, a ova borba će biti ljuta posebno jer se radi o dve ekipe koje su jedna do druge na tabeli. Pored toga, u slučaju pobede, Baski mogu da sustignu četvrtoplasirane Kolćonjerose po bodovima.

Izabrane vesti

Ukoliko je ikada postojao savršen trenutak da se "opljačka" madridski stadion i ode sa punim torbom, to je sada. Atletiko ne uspeva da se nosi sa izazovima u finišu sezone.

21.00: (2,00) Atletiko Madrid (3,40) Atletik Bilbao (3,80)

Puleni trenera Dijega Simeonea najpre nisu uspeli da završe posao u Ligi šampiona protiv Borusije Dortmund, jer su primili četiri gola u Nemačkoj i morali su da napuste elitno takmičenje posle utakmice pune defanzivnih grešaka u četvrtfinalnoj fazi. U isto vreme, otputovali su u Dortmund sa prednošću od 2:1 iz Madrida, i takođe su bili favoriti u revanšu.

-----------------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Da stvar bude gora, ova nesrećna eliminacija očigledno se negativno odrazila i na partiju u prvenstvu. Vrlo je moguće da čak ni ispadanje od Borusije nije bilo toliki šok kao rezultat poslednjeg kola Primere. U njemu su se izabranici trenera Simeonea predstavili na terenu Alavesa, koji se u to vreme borio za spas. I sasvim iznenađujuće, favorit utakmice nije bio na neophodnom nivou, pošto je Atletiko primio dva gola od Deportiva na početku i na kraju meča.

Još jedan poraz zakomplikovao je Madriđanima šanse za miran završetak sezone. Kolćonjerosi su plaše narednih nekoliko nedelja, jer su u opasnosti da padnu na peto mesto, što bi u kontekstu cele sezone bilo veliko razočaranje. Međutim, istina je da Atletiko može da se osloni na sjajnu domaću formu, pošto je na stadionu Vanda Metropolitano već sakupio 43 boda u 16 duela. Jedino je gradski rival Real bolje prošao kod kuće u celoj ligi.

Kolćonjerosi su ostajali nedorečeni protiv baskijskog tima u poslednja tri duela. Tokom tih susreta nisu uspeli da postignu gol nijednom, a svaki put su izgubili. Pored toga, trener Simeone priprema svoj tim bez povređenih igrača poput Gabrijela Pauliste, Tome Lemara i Memfisa Depaja, dok Stefan Savić neće igrati zbog kartona.

Gosti iz Bilbaa stižu na megdan bez Oskara de Markosa i Jurija Berčičea. Inače, međutim, trener Ernesto Valverde ima kompletan sastav i može u potpunosti da se koncentriše samo na to kako da dođe do četvrtog mesta i Lige šampiona. Atletik je odsutan iz eminentnog evropskog takmičenja 10 godina. Prethodne sezone nisu bile sasvim ljubazne prema Lavovima, pošto je Atletik završio na osmom mestu u tri od poslednjih pet godina.

Ovoga puta mogao je da nadmaši sebe i tačno je da mu trenutno ide dobro. Tu se uglavnom misli na osvajanje Kupa kralja, što mu je nedavno uspelo početkom meseca posle penala protiv Majorke. Ipak, Bilbao je remizirao poslednje dve domaće utakmice sa Viljarealom i Granadom.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PRIMERA – 33. KOLO

Petak

Sosijedad - Real Madrid 0:1 (0:1)

/Guler 29/

Subota

14.00: (5,20) Las Palmas (3,60) Đirona (1,72)

16.15: (2,70) Almerija (3,05) Hetafe (2,80)

18.30: (2,65) Alaves (3,15) Selta (3,00)

21.00: (2,00) Atletiko Madrid (3,40) Atletik Bilbao (3,80)

Nedelja

14.00: (2,65) Kadiz (3,10) Majorka (3,10)

16.15: (2,55) Granada (3,15) Osasuna (2,95)

18.30: (1,80) Viljareal (3,70) Rajo Valejekano (5,00)

21.00: (2,10) Betis (3,50) Sevilja (3,80)

Ponedeljak

21.00: (1,40) Barselona (4,70) Valensija (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraAtletiko MadridAtletik BilbaoBilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara