""
""

Barsa sporo upalila, ali se onda iživljavala nad ostrvljanima

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.17. | 18:10

Dva gola Sureza, Mesi prvi put pogodio protiv Las Palmasa, prvenac Vidala u “petardi“ na Nou Kampu

Barselona ponovo pleše u pobedničkom ritmu u Primeri. I to kako! Katalonci su na Nou Kampu dočekali ekipu Las Palmasa i torpedovali sa 5:0 u meču 18. kola španske Primere.

Izabrane vesti

Na neki način su se izabranici Luisa Enrikea pred svojim navijačima iskupili za kiks u prošlom kolu i remi na El Madrigalu u duelu sa Viljarealom.

I može se reći da će nekoliko igrača posebno pamtiti ovu utakmicu. Pre svih junak i dvostruki strelac, veoma raspoloženi Luis Suarez, zatim Lionel Mesi koji je postigao prvi prvenstveni gol protiv Las Palmasa u karijeri, kao i Arda Turan koji je dao četvrti gol, a možda i opoštajni ukoliko se ispostave kao tačne tvrdnje turskih medija da se seli u kineski Šangaj Šenhua.

A nije bilo svejedno ni Ivanu Rakitiću, hrvatskom reprezentativcu koji je dobio šansu da zaigra za Barselonu prvi put od 3. decembra prošle godine.

Žurka je večeras počela golom Suareza u 14. minutu, posle asistencija Andrea Gomesa prve otkako je letos za velike novce prešao u redove katalonskog giganta. Prednost je duplirao uporni Mesi u 52. minutu, a Suarez se drugi put „poklonio“ pet minuta kasnije i trasirao put ka novoj ubedljivoj pobedi domaćina. Posle toga Suarez je ustupio mesto Paku Alkaseru, a u 59. minutu i Turan je pogotkom krunisao dobru akciju aktuelnog prvaka Španije.

Za petardu u mreži nesrećne ekipe sa Kanarskih Ostrva pobrinuo se Aleš Vidal 10 minuta pre kraja utakmice. To je bio njegov prvenac u dresu Barselone. Imala je domaća ekipa u finišu utakmice još par prilika da dodatno unesreći Las Palmas, ali se rezultat nije menjao.  

Inače, utisak je da su gosti i dobro prošli jer su meč završili sa 11 igrača na terenu, uprkos činjenici da je u 78. minutu hrvatski internacionalac Marko Livaja pokosio Mesija i vrlo lako je mogao da bude i crveni karton. 

PRIMERA, 18.kolo

Subota
Leganes – Atletik Bilbao 0:0

Barselona – Las Palmas 5:0 (1:0)
/Suarez 14, 57, Mesi 52, Turan 59, Vidal 80/

18.30 Atletiko – Betis
20.45 La Korunja – Valensija

Nedelja
12.00 Valensija – Espanjol
16.15 Selta – Alaves
18.30 Hihon – Eibar
18.30 Granada – Osasuna
20.45 Sevilja – Real Madrid

Ponedeljak
20.45 Malaga – Real Sosijedad

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

PrimeraLuis SuarezLionel MesiLas PalmasArda TuranAndre Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara