""
""

Barsina ofanziva na Ajaksovog tinejdžera i ponuda od 45.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.17. | 13:10

Evropa gori zbog mladog štopera Kopljanika

Barselonine muke u odbrani možda nisu vidljive okom, ali fokus Ernesta Valverdea i klupske vrhuške u januarskom prelaznom roku biće upravo na jačanju poslednje linije tima! A rešenje gorućeg problema trebalo bi da bude Ajaksovo čudo od deteta - Matijs de Liht.

Izabrane vesti

Uprkos spekulacijama da će golobradi tinejdžer ostati na Amsterdam Areni i posle januara, u Holandiji je kasno sinoć eksplodirala vest da je Barselona na pragu velikog dogovora i da će transfer iznositi velikih 45.000.000 evra! Ovu informaciju je stidljivo u etar direktnog televizijskog programa izneo poznati holandski novinar Sijerd de Vos, i to malo pošto je De Liht u 33. minutu po drugi put zatresao mrežu Brede. 

Agent mladog holandskog asa Bari Halšof pokušao je da ugasi požar izjavom da njegov klijent neće ići nigde, ali je upravo De Liht zapalio javnost izjavom da mu je Barselona omiljeni klub.
"Znam da se svašta piše i priča, ali sve dok ne čujem ništa od toga, zašto bih brinuo? Takvi komentari utiču na svakog igrača, posebno kada ih dovode u vezu sa velikim klubovima. Ni sa mnom nije drugačije. Ali, ne brinem oko toga, još sam igrač Ajaksa i mnogo sam srećan. Koji mi je omiljeni klub? Ne krijem - Barselona. Zbog istorijske povezanosti sa Ajaksom i prelepog fudbala", poručio je De Liht i tako dodatno zapalio maštu Barseloninih pristalica. 

Uprkos tome što je Barsa ove sezone u Primeri i Ligi šampiona loptu iz mreže vadila tek u pet navrata, Valverde nije zadovoljan činjenicom da je Samuel Umtiti praktično jedini mladi štoper u rotaciji. Havijer Maskerano i Đerar Pike i dalje drže nivo, ali ne postaju mlađi vremenom, dok je slučaj Tomasa Vermalena poseban i Belgijanac jednostavno nije u ozbiljnim klupskim planovima. Zbog toga je 18-godišnji momak iz Ajaksa označen kao glavna meta u januaru. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

AjaksEredivizijaEvropaHolandijaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara