Janis Hadži
Janis Hadži

Bekali nudi Hadžiju: Daj sina, igraće svaku i niko neće smeti da ga zameni

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 11:00

Tu je i plata od 3.000.000 evra po sezoni

Tata George Hadži bio je planetarna senzacija, Maradona sa Karpata, najbolji fudbaler kojeg je Rumunija imala. Janis Hadži nije ni izbliza taj nivo, verovatno nikada neće ni biti, ali junior je ipak uspeo da uzdrma rumunski fudbal. Điki Bekali, gazda FCSB-a iliti “lažne“ Steaue, ponudio je Vitorulovom asu čak 3.000.000 evra po sezoni uz garancije da će igrati svaku utakmicu i da nikad neće biti izmenjen!

Nije to toliko zbog samog Janisa, više je zbog oca. Jer sama plata od 3.000.000 evra, iako za rumunske uslove astronomska, nije dovoljna da Georgea ubedi da naslednika pusti u Bukurešt. Bekali je – opšte je to poznato – nezgodne naravi. Ume da naređuje trenerima šta da rade, da im sastavlja timove, da posle jedne loše utakmice u javnosti vređa igrače...

Izabrane vesti

Najbitnije mu je pride gde će se njegov 20-godišnji sin najpravilnije razvijati. A iako Janis ima i ponude iz nekih jačih evropskih liga pitanje je gde bi igrao što mu je u ovom trenutku najvažnije. U Fjorentini je odigrao samo dva meča za godinu i po dana. U Vitorulu je ove sezone jedan od nosioca igre, postigao je sedam golova i još pet namestio na 24 utakmice. Doduše, u Vitorulu mu je tada George i gazda i trener.

Zato se Bekali potrudio da bude šarmantniji nego ikad. Spreman je i da Vitorulu da 20 odsto od naredne prodaje, uverava da će iz FCSB-a kao većeg kluba otići za minimum 50.000.000 što je naravno samo njegova pusta želja, jer Janis prosto nije ni izbiliza toliko dobar.

Ali Bekali je u njemu prepoznao marketinški potencijal i mada podvlačimo nije toliko dobar verovatno će na ime oca moći da izvuče jaču cenu. Otud i ova garancija da će da igra i da trener – ko god to bude – neće moći da ga menja čak i ako bude bio užasno loš. Nismo sigurni kako će to uticati na ostatak svlačionice. Pa ni na samog Janisa...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Janis HadžiLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara