""
""

Benfika od 0:3 do 3:3, Živković za dva minuta kompletirao het-trik majstorskih poteza trenera Vitorije! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.17. | 19:33

Svaka od tri izmene je posle nekoliko minuta donela rezultat, a Srbin je bio najzaslužniji za izjednačenje

Lud meč na La Lužu, Benfika je bila u nokdaunu i gubila 0:3 od Boaviste posle 25 minuta igre, a na kraju je osvojila bod i došla do 3:3 maestrealnim izmenama trenera Vitorije. Mogla je Benfika i do velikog preokreta i pobede ali su gosti odoleli…

Izabrane vesti

Šta se dešavalo sa odbranom Benfike u prvih pola sata igre, teško je objašnjivo… Prvi gol Boaviste u 14. minutu je bila prava majstorija Medeiroša iz slobodnjaka u 14. minutu. Samo šest minuta kasnije je Medeiroš bio asistent iz slobodnog udarca, a Lukaš je glavom povisio na 2:0. U 25. minutu totalni šok za domaće navijače. Sjajna akcija gostujućih fudbalera, opet je Medeiroš asistent, a strelac je Skembri.

Pobesneli Benfikin trener Rui Vitorija je već u 38. minutu napravio prvu izmenu i uveo Mitroglua na teren umesto Rafe Silve što mu se isplatilo posle samo tri minuta pošto je Grk pogodio i vratio nadu domaćem timu. Na poluvremenu je Vitorija napravio još jedan hrabar potez pošto je štoper Luizao ustupio mestu ofanzivcu Serviju. I opet je pogodio!

Servi je u 51. minutu iznudio penal, a Žonas je bio precizan sa bele tačke za 2:3. U 65. minutu, Vitorija pravi i treću izmenu. Andrija Živković je ušao umesto Guedeša, a Vitorija je pogodio i sa ovom izmenom. Samo dva minuta po ulasku na teren, Živković je uputio centrašut posle kojeg je Ešpinjo zatresao sopstvenu mrežu.

Nije bilo više izmena za domaći tim, pa nije više bilo ni golova. Iako je Benfika u poslednjih 20 minuta meča vršila opsadu Boavistinog gola. Benfika je prekinula seriju od osam pobeda u svim takmičenjima, a remi sa La Luža je dobra vest za Porto i Sporting kojima se opet ukazao tračak nade da mogu da sustignu prednost velikog rivala.

PRIMEIRA - 17. KOLO

Petak:
Aruka - Estoril 2:1 (0:0)
/Gojano 80, Žaolton 90+3 - Žoao Baso 87/ 

Subota:
Benfika - Boavista 3:3 (1:3)
/Mitroglu 41, Žonas 52pen, Espinjo 68ag - Medeiros 14, Taljapjetra 20, Šembri 25/

Setubal - Nasional 1:0 (0:0)
/Fabio Kardoso 86/

19.15: Čavez - Sporting
21.30: Feirense - Gimaraeš 

Nedelja:
17.00: Maritimo - Pasoš Fereira
19.00: Porto - Moreirense
21.15: Belenenses - Rio Ave

Ponedeljak:
21.00: Braga - Tondela

(FOTO: Action images)


tagovi

Andrija ŽivkovićBenfikaEvropaKostas MitrogluPortugalŽonas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara