"Bernard Tomić"
"Bernard Tomić"

Bernard Tomić na vetrometini: dobio novčanu kaznu od Vimbldona, a onda ga napustio sponzor

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.07.17. | 17:47

Australijski teniser nakon izjave da mu je dosadno na terenu i da igra samo zbog para doživljava tektonske udare

Bernard TomićBernard Tomić je izjavom koju je dao nakon poraza u prvom kolu Vimbldona sebi nacrtao metu na čelu.

Prvo mu je danas izrečena kazna od samog turnira od 15.000 funti zbog nepoštovanja igre i protivnika, da bi mu potom stigla i "čestitka" od njegovog sponzora za rekete. Naime, Hed je obavestio javnost da zbog njegovog odnosa prema tenisu prekidaju saradnju. Sankcija kakva se izriče veoma retko.

Izabrane vesti

Ovo je naravo čudna odluka, jer Hed nije napustio Mariju Šaprapovu kada je dobila kaznu zbog dopingovanja. Očigledno je u pitanju ozbiljna poslovna odluka pošto mladi Australijanac poreklom sa ovih prostora (mada se tog dela biografije pomalo stidi, pa je čak izbacio kukicu sa Ć u prezimenu, tako da mu je sada zvanično Tomik) poslednjih godina polako, ali sigurno klizi ka opskurnosti. Što u rangu, što u samoj igri, te je vrlo moguće da ova moćna firma za proizvodnju sportske opreme gubi na njemu, te je sada iskoristila klauzulu iz ugovora da ga terminiše. Jer Tomić, kome je tek 24 godine je bio neverovatan talenat, povremeno bi čak dostizao i kvalitet na nivou "velike četvorke".

Međutim, problematični otac koji je često umeo da pravio skandale na turnirima i oko njih, kao i velika slava i novac očigledno su pomutiti razum mladom asu. Šteta, a mogao je biti najbolji.

(foto: Action Images)


tagovi

VimbldonBernard TomićAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara