""
""

Biće dobra trka za Ligu Šampiona: Sitijev rafal za 19 minuta i bomba Kolarova za kraj, Vest Hem poklonio dva boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.04.16. | 17:49

Očekuje nas žestoka borba za četvrto mesto u Premijer ligi. Čeka se Mančester Junajted

Pršti na sve strane u Premijer ligi. Vodi se velika bitka za titulu između Lestera, Totenhama, a možda i Arsenala. Ključa na dnu gde se za goli život bore Njukasl, Sanderlend i Norič. Ali do kraja prvenstva ćemo gledati i žestoku bitku za četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Mančester Siti drži četvrto mesto, ali će biti pod veliki pritiskom do kraja. Građani su danas  za 19 minuta završili posao na gostovanju Bornmutu. Toliko im je bilo potrebno da rafalnom paljbom stignu do velikih 3:0 na jugu Engleske i zadrže četvrto mesto. Počelo je golom Fernanda posle kornera u sedmom minutu, nastavilo se majstorskom akcijom Aguera i Silve koju je krunisao povratnik De Brujne, da bi u 19. minutu Aguero nadskočio Smita i udarcem glavom nokautirao domaćina. Preostalih 70 i kusur minuta je bilo otaljavanje posla za Građane, a onda je rezervista Kolarov u nadoknadi vremena u svom stilu prošao po levpoj strani, ispalio projektil i postavio konačnih 4:0 za Građane. 

Dobre vesti za fudbalere Mančester Sitija su stigle sa Apton Parka gde je Vest Hem zabeležio kiks protiv gradskog rivala Kristal Palasa. Čekićari su bili na pragu pobede ali su ostali vez dva velika boda - 2:2. Gubili su, pa preokrenuli i vodili, ali na kraju nisu osvojili ceo plen. Dilejni je doveo goste u vođstvo u 15. minutu, ali je Manuel Lansini samo tri minuta kasnije uspeo da se lukavo snađe u gužvi i poravna rezultat. U finišu prvog poluvremena, tribine Apton Parka su poludele od sreće, a razlog zemljotresa je opet bio francuski majstor Dimitri Paje.

Iako su ispred njega u živom zidu bila sedmorica Palasovih fudbalera, Francuz je posalo projektil u golmanov ugao i preokrenuo rezultat. Izgledalo je da će Vest Hem upisati tri boda, ali je Dvajt Gejl rastužio domaću publiku pogotkom u 75. minutu. Očajno je reagovao štoperski tandem Ogbona - Rid. Vest Hemovi defanzivci su katastrofalno intervenisali posle centaršuta, a Gejl nije propustio poklon.

Mančester Siti sada ima tri boda više od Vest Hema i lakši raspored jer Čekićare u naredna dva kola očekuju dueli sa Arsenalom i Lesterom. Čeka se Mančester Junajted koji kasni za gradskim rivalom četiri boda, ali sutra ima šansu da priđe pošto dočekuje Everton.

PREMIJER LIGA - 32. KOLO:

Subota:
Aston Vila - Čelsi 0:4 (0:2)
/Loftus-Čik 26, Pato 45+3, Pedro 46, 59/

Vest Hem - Kristal Palas 2:2 (2:1)
/Lancini 18, Paje 41 - Dilejni 15, Gajl 75/

Bornmut - Mančester Siti 0:4 (0:3)
/Fernando 7, De Brujn 12, Aguero 19, Kolarov 90+3/

Norič - Njukasl 3:2 (1:0)
/Klose 45+2, Mbokani 74, Olson 90+3 - Mitrović 71, 86pen/

Stouk - Svonsi 2:2 (1:0)
/Afelaj 13, Krkić 53 - Sigurdson 68, Paloski 79/

Arsenal - Votford 4:0 (2:0)
/Sančez 4, Ivobi 38, Beljerin 48, Volkot 90/

Sanderlend - VBA 0:0

18.30: Liverpul - Totenhem

Nedelja:
14.30: Lester – Sautempton
17.00: Mančester Junajted - Everton

(FOTO: Action images)


tagovi

Serhio AgueroPremijer ligaManuel LansiniMančester SitiKristal PalasKevin de BrujneFernandoEvropaEngleskaDvajt GejlDimitri PajeAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara