Bitka za prvoligaški status: Da li će Istra preživeti?

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.05.18. | 13:12

Počinje baraž za popunu elitnog ranga u Hrvatskoj

Da li će Istra preživeti u eliti posle najturbulentnije sezone u istoriji kluba? Na putu do opstanka, zeleno-žute očekuje baraž protiv Varaždina, koji je odigrao sjajno u prolećnom delu.

Puljani su uspeli da odrade sezonu do kraja, uprkos ogromnim finansijskim poteškoćama. Vlasnik Majkl Glover napustio je od klub i otputovao u SAD, prepustivši na taj način zaposlenima da se bez primanja bore za očuvanje prvoligaškog statusa. Igrači koji su započeli sezonu uglavnom su napustili Istru zimus, ali je nekolicina hrvatskih klubova pritrčala u pomoć i poslala fudbalere koji su bili u drugom planu u Pulu, pa je Raić-Sudar dobio kompetitivnu ekipu za nastavak.  Zahvaljujući preduzetniku Končaru, Istra je dobila potrebnu finansijsku injekciju, koja je rezultirala isplatom zaostalih dugovanja i, što je bitnije za sam klub, licencu za učešće u HNL-u.

Izabrane vesti

Uprkos tome što je u očajnoj formi ovog proleća, Istra ulazi kao favorit u dvomeč sa Varaždinom. Poslednju pobedu, tim sa Aldo Drosine upisao je još sredinom marta (2:1 protiv Slaven Belupa), posle čega je zabeležio tri remija i sedam poraza. Varaždin je u odličnoj formi u drugom delu sezone, gde je samo dva puta ostao bez bodova. Svestan je toga i trener Istre Raić-Sudar.
"Nesumnjivo je da je Varaždin u drugačijem raspoloženju. Mi smo imali izuzetno tešku sezonu i potpuno drugačiju situaciju. Međutim, ovo je sada 180 minuta borbe u kojima moramo da pokažemo da smo mi prvoligaši. Ako budemo pravi, ta razlika bi morala da izađe na videlo. Verujem u ove igrače i iako dugo nismo osetili slast pobede, očekujem da ovu napornu i komplikovanu sezonu zaokružimo na pravi način", rekao je Raić-Sudar.

Veliki problem za Raić-Sudara predstavlja neigranje važnog šrafa na sredini terena Kozmina Mateija, koji je otputovao u Tursku, odakle je iz redova Genčlerbirligija i stigao u Istru.

Trener Varaždina Mario Kovačević istakao je da respektuje dosadašnjeg prvoligaša.
"Na vreme smo očistili kartone, zdravstveno stanje je gotovo besprekorno... Nećemo se braniti , želimo da ostvarimo što bolji rezultat. Da bismo to postigli moramo da budemo hrabri i da se postavimo kao da je reč o samo jednoj utakmici", rekao je Kovačević, čiji će glavni adut biti Domagoj Droždek, najbolji strelac druge lige sa 16 postignutih golova.

Dodajmo još da je cena ulaznice za današnji meč iznosi - verovali ili ne! - jednu kunu. Da pojednostavimo - 16 dinara!

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 4601 HR1PT Istra 1961 - Varaždin kmb X2&0-3 1,80
Ukupna kvota1,80

HRVATSKA 1 - BARAŽ (PRVI MEČ)

Sreda
19.00: (2,05) Istra (3,15) Varaždin (3,60)

*** Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Istra 1961VaraždinHNLHrvatska 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara