""
""

Boavista pred bankrotom zbog duga od 50.000.000

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.02.17. | 18:57

Nove finansijske nevolje za nekadašnjeg šampiona Portugalije

Poznata portugalska građevinska kompanija Somag zatražila je danas i zvanično da Boavista proglasi bankrot zbog duga od 50.000.000 evra na ime renoviranja stadiona Besa iz 2003. godine. 

Izabrane vesti

Čitav slučaj predat je Komercijalnom sudu u Portu.

Prijava za nesolventnost nije usmerena prema samom fudbalskom klubu koji se takmiči u portugalskoj Primeiri, već prema Sportskom društvu Boavista, tako da je Fudbalski klub izostavljen iz postupka. Međutim, kako je FK ujedno i vlasnik spornog stadiona, izgleda da će morati da rasprodaje sve živo kako bi namirio dugovanja.

Luis Garses, direktor marketinga Somaga, potvrdio je da je firma predala zahtev.
„U septembru 2010. godine Boavista nije isplatila dugovanja i zato smo još tada zatražili da ih proglase nesolventnim. Dve godine kasnije ušli su u poseban postupak kako bi namirili dugovanja, ali ništa konkretno nisu uradili. Danas, 14 godina od rekonstrukcije stadiona, ništa se nije promenilo i rešili smo da preuzmemo stvar u svoje ruke“, objasnio je Garses.

Boavista, šampion Portugalije iz 2001. godine, posle nekoliko godina tavorenja u drugoj i trećoj portugalskoj ligi baš zbog finansija i dugovanja, vratila se u elitu u leto 2014. godine.

U ovom klubu iz Porta ponikli su neki od najvećih asova portugalskog fudbala kao što su Žoao Pinto, Petit, Nuno Gomeš, Bosingva, Raul Meireleš... 

(FOTO: Boavista)


tagovi

Portugalbankrot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara