"Slavlje fudbalera Donjeg Srema"
"Slavlje fudbalera Donjeg Srema"

Bodovi spasa za Vojvođane, Ranđelović pokvario dan Pazarcima!

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.05.13. | 18:47

Despotović ostavio BSK na rubu propasti

 

Slavlje fudbalera Donjeg SremaRadnički 1923, BSK ili Novi Pazar. To su glavni kandidati za selidbu u niži rang takmičenja, obzirom da su u 26. kolu Superlige Donji Srem i Hajduk osvojili zlata vredne bodove.

Izabrane vesti

Hajduk se razigrao u drugih 45 minuta duela sa Javorom i preko Saše Kiša i Lazara Veselinovića (koji je postigao 13. gol u sezoni) izvojevao vrednih 2:0, pa je sada odmakao na pet koraka od zone ispadanja, a pritom ima solidan žreb za sam finiš sezone (BSK i Donji Srem na strani, te Rad i Novi Pazar u Kuli).
"Igrači su zalaganjem zaslužili ovu pobedu. Okrećemo se daljem takmičenju i utakmici sa Borčom gde očekujum nove bodove", naveo je Milan Milanović, kormilar domaćih.

Milan Dodić iz Javora je protivniku čestitao pobedu, iako je ocenio da je sudija Ninoslav Spasić oštetio njegov tim, jer je jednu kontru prekinuo zbog nepostojećeg ofsajda.
"Time nikako ne želim da umanjim pobedu Hajduka, već samo da primetim da je suđenje uvek protiv Javora. U drugom poluvremenu smo bili nadigrani, proradili su Adamović i Veselinović kao i Rusmir i Kiš koji su ušli sa klupe. Na kraju kvalitet je pobedio".

Vrlo slična situacija, pa i nešto bolja, i za Donji Srem, koji je fantastičnu debitantsku sezonu čini se i definitivno spasio pobedom nad već prežaljenim Smederevom od 2:1.

Ognjen Damnjanović je osmim pogotkom u sezoni doneo inicijalnu prednost Sremcima, a da će bodovi ostati u Vojvodini postalo je jasno kada je u 73. minutu Roberts Omega morao van igre zbog direktnog crvenog kartona.

Ognjen Škorić je samo dva minuta kasnije overio pobedu četvrtu uzastopnu pobedu Donjeg Srema kod kuće, iako je Predrag Sikimić u samom finišu ublažio poraz Oklopnika.
"Umalo da od pobede napravimo veresiju. Takav je fudbal. Pribojavao sam se ove utakmice, jer sam znao da će Smederevo biti rasterećeno. Igraju brže od kada je došao Ristovski. Ali smo zasluženo pobedili. Imali smo dosta šansi, mada smo na kraju mogli sve i da prospemo. Možda nam se vratilo za neke propuštene šanse od ranije, recimo protiv Zvezde. Vrlo mi je žao što takav fudbalski centar kao što je Smederevo ostaje bez Superlige", konstatovao je trener Donjeg Srema Bogić Bogićević, dok je kolega iz Smedereva Ljubomir Ristovski rivali poželeo da opstane u eliti.
"Odlična utakmica, Donji Srem je imao inicijativu, mi smo pokušavali iz kontri. Na kraju je odlučio crveni karton Omege, iako smo pokušali da i sa drugim špicem napravimo nešto više. Ipak, Donji Srem je sve vreme kontrolisao igru. Bez obzira na to što smo u sudijskoj nadoknadi i do boda".

Sremci su sada na koti od 30 bodova. Uz verovatno najpovoljniji kalendar od svih davljenika – gostovanja u Subotici i Jagodini i na domaćem terenu duele sa BSK-om i Hajdukom.

Novi Pazar i BSK u mnogo lošijoj poziciji.

Pazarci su, naime, u Užicu poraženi sa 2:0 pošto nisu umeli da zaustave dvostrukog strelca Predraga Ranđelovića, koji je sa ukupno 14 golova drugi najefikasniji igrač Superlige.

Sada pred Novim Pazarom još samo četiri šanse za opstanak u eliti, ali nimalo lak posao pred izabranicima Nebojša Vučićevića – Vojvodina, Javor u Ivanjici, Rad i na kraju Hajduk u Kuli. Ipak, popularni Uške je umeo da prihvati poraz.
"Zaslužnu pobedu i odlično odigranu utakmicu je danas odigrala Sloboda. Čestitam momcima i treneru na pobedi i na ovakvom dočeku.Moram reći da su nas prvo poluvreme ’razbili’ i dobro je da smo primili samo jedan gol. Nismo imali ni jednu šansu. Takođe, iako smo izgubili, moram da pohvalim sudije koji su zaista bili korektni na današnjoj utakmici".

Trener Slobode Ljubiša Stamenković bio je mnogo raspoloženiji.
"Šta drugo da kažem nego da sam prezadovoljan današnjom igrom i pobedom. Momci su se trudili, dali svoj maksimum. Prvo poluvreme smo bili dosta bolji i dominantniji .Nadam se da će Novi Pazar u sledećim utakmicama postići bolje rezultate zbog opstanka u ligi".

Slavlje Subotičana u Borči

 

 

BSK je na Vizelj parku izgubio od Spartaka sa 0:3, pa je ostao na dva koraka ispred Radničkog, tik iznad zone ispadanja.

Meč je odlučio Đorđe Despotović, koji je sa dva gola, njegovim 10. i 11. u sezoni, Borčane ostavio da slamku spasa traži protiv Hajduka i Jagodine kući, te Donjeg Srema i OFK Beograda na strani. Rezervista Miljan Milivojev samo je sipao so na živu ranu BSK-a pogotkom u u 93. minutu. 
"Rezultat je prema igri mozda bio i previsok. Do drugog gola igra je bila izjednačena. BSK nije koristio svoje šanse. Ostavili su nam puno prostora u zadnjoj liniji i mi smo to znali da iskoristimo. Čestitao bih svojim momcima na borbenošću, BSK-u i kolegama bih poželeo sreću u daljem takmičenju", skromno je sumirao utiske trener Subotičana Petar Kućubić.

 

Šef struke Borčana Nebojša Milošević ocenio je da je važnost meča sputala njegove igrače.
"Dali smo sve od sebe. Do poslednjeg trenutka smo davali sve od sebe. Ali, Spartak ima kvalitetan tim. Ovo boli, jako težak poraz. Međutim, i dalje mi odlučujemo o svojoj sudbini. Ovaj tim je u proteklih 10-ak kola pokazao da ima kvalitet".

SUPERLIGA – 26. kolo:

Sloboda – Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Ranđelović 40, 69/

Hajduk – Javor 2:0 (0:0)
/Kiš 65, Veselinović 78/

Donji Srem – Smederevo 2:1 (1:0)
/Damnjanović 40, Škorić 75 - Sikimić 90/

BSK – Spartak 0:3 (0:1)
/Despotović 35, 90+1, 90+3/

Četvrtak:

OFK Beograd – Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Grbić 15/

Partizan – Radnički Niš 3:1 (1:0)
/Volkov 16, Mitrović 77, 90+1 – Binić 51/

Vojvodina – Rad 1:0 (0:0)
/Vulićević 81/

Jagodina - Crvena zvezda 2:3 (0:2)
/Stojanović 39, Đurić 51 - Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

BSK Borčadonji sremĐorđe DespotovićHajduk SplitJavorLazar VeselinovićNovi PazarOgnjan DamnjanovićOgnjen ŠkorićPredrag RanđelovićRoberts Omegasloboda užiceSmederevoSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara