Boks u Filadelfiji: Zaboravite na Rokija, tu je Džej Rok

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.01.20. | 12:50

Grad bratske ljubavi večeras je svetski epicentar plemenite veštine

Filadelfija, koja je Silversteru Staloneu poslužila kao kulisa za legendarne filmove o Rokiju sada slavi Džej Roka, aktulenog šampiona lakoteške kategorije u WBA, IBF i IBO kategoriji.

Džulijan Vilijams (27 pobeda - 1 poraz, 1 bez odluke, 16 KO) je 29-godišnji majstor boksa koji večeras u ring ulazi pred svojim navijačima u Gradu bratske ljubavi spreman da odbrani sva tri trona. Ali, neće mu biti lako jer će mu se suprotstaviti strašan udarač iz Dominikanske Republike, Džejson Rozario (19-1-1, 13). A kada neko tako jako udara, jasno je da u svakom momentu može da stavi tačku na meč. I pored toga Džej Rok je apsolutni favorit, ali "slatka nauka" je teško predvidiva, te pobeda Rozarija i prolaz kvote 7,60 nisu u domenu naučne fantastike.

Izabrane vesti

Isto veče na istom mestu i takođe borba za šampionski pojas. Ovaj put je u pitanju titula privremenog šampiona WBA perolake kategorije za koju će se boriti talentovani Kris "Prajm tajm" Kolber (13-0-0, 5) i bivši prvak Hazril Korales (23-3-0, 9). Kvote kažu da je Kolber u velikoj prednosti, ali ko može tek tako da otpiše čoveka koji je u dva meča pretukao Japanca Takašija Učijamu za šampionski tron, ali i beležio pobede nad takvim asovima kao što su Rene Alvarado ili Robinson Kastelajnos? Niko! Pa ni kvota 5,60.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara