"Leon je ovog puta leteo kao raketa"
"Leon je ovog puta leteo kao raketa"

Borkovićev „leon“ od olupine sa Salcburgringa do rakete na Ošerslebenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.16. | 10:49

Automobil domaćeg automobiliste preživeo pakao Nemačke piste, i ovoga puta bez ogrebotine sa Ošerslebena u gepeku nosi 41 bod, i najbrže krugove sa šestog TCR vikenda

Leon je ovog puta leteo kao raketa

Čvrsta ruka i pripremljena mašina nisu uvek dovoljni za uspeh u vrtoglavo dinamičnoj svetskoj TCR konkurenciji. Šta je Dušanu Borkoviću falilo na Salcburgringu i u Imoli? Jasno, ništa sem sreće, ali baš taj nedostatak se u automobilizmu ne plaća samo bodovima, već i ogromnim trudom nevidljivih ljudi iz garaže i boksa na trci. Zato su za vozača B3 rejsing tima 41 bod sa jučerašnje trke u Nemačkoj kao kuća posle zbilja malerozne serije, duela sa Morbidelijem i lupanja „leona“ o famozni zid na Salcburgringu. Borković se zato nada da se posle dva druga mesta na Ošerslebenu stavlja tačka na celu maleroznu seriju sa predhodnih trka.
 „Bio je ovo sjajan vikend. Ovo je ono što mi je trebalo najviše u ovom momentu. Ovo je ono što vraća samopouzdanje i nadam se da ću ovim tempom nastaviti u Sočiju, i da ću na kratku letnju pauzu otići sa još novih bodova“, kaže Dušan Borković, i smatra da je konačno zatvoren krug u kome se njegov takmičarski TCR „leon“ nalazio u stanju konstantne potrebe za mehaničarskim i limarskim radovima uoči svake trke.

Izabrane vesti

Da podsetimo, na prvoj tci naš as je stratovao sa pol pozicije! Početak je bio sjajan, ali se i ovog puta pokazalo da su brojni incidenti i izletanja prouzrokovani klizavom stazom, ali i neadekvatnim gumama neminovni i sastavni deo TCR nadmetanja. Možda bi sve prošlo sa mnogo manje kontakata, i okretanja na stazi da se trka odvijala po suvom kolovozu kako je i startovala. Ipak nije bilo tako, na stazu je u dva navrata izlazilo vozilo sigurnosti da bi se na taj način samo na kratko stišavala borba za pobedničko postolje između Borkovića, Homole i Burija...

Na kraju su vozači B3 rejsing tima ipak pokazali najviše smirenosti za osvajanje dva najviša mesta na postolju, a Džejms Neš je uspeo da otkine parče svoje sreće i zauzme treće mesto na Ošerslebenu.

Druga trka nije bila ništa manje izazovna budući da se malo ko nadao da naš domaći automobilista može nešto više da učini startujući sa devete startne pozicije. Tu je „leon“ proradio, i u prvom krugu uspeo da se kroz gomilu sabijenih TCR vozila probije do četvrte pozicije, a zatim i do trećeg mesta. Rasplet se desio u devetom krugu kada je Borković pretekao borbenog Kadžaju, i završio trku na odličnom drugom mestu.

Interesantno je reći da je naš automobilista tokom cele trke beležio najbolja vremena, i da je to bilo ono što je konačno dokazalo da je neizvestan uspeh remonta „leona“ posle izuzetnih oštećenja nastalih na predhodnim trkama izvestan i pravilno obavljen.

Tako je protekao predhodni TCR vikend, a ovoga puta srećni „leon“ putuje za Soči već 3. jula za kada je zakazana nova runda u šampionatu u kome caruje gruba vožnja.

(FOTO: PR TEAM)


tagovi

TCRDžejms NešDušan Borković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara