""
""

Borusija ima novog golmana! Kupila Zomera i ostalo joj tri miliona u kasi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.03.14. | 16:53

Doskorašnji čuvar mreže Bazela obavezao se na petogodišnju saradnju Nemcima

Mark Andre Ter Štegen u Barselonu – Jan Zomer u Borusiju! Fantastični golman Bazela na leto menja sredinu i seli se u Menhengladbah, pošto su precizirani svi detalji saradnje između švajcarskog i nemačkog kluba.

Ugovor je potpisan na pet godina (postaće važeći u junu), a Sajdžije će na ime obeštećenja dobiti devet miliona evra.
Pošto nas je Ter Štegen obavestio da definitivno odlazi na kraju sezone, brzo smo se dogovorili sa njegovim budućim klubom o visini obeštećenja i istovremeno obezbedili zamenu na našem kolu, u liku Jana Zomera. Reč je o odličnom golmanu, bogatog međunarodnog iskustva, oduševljeni smo što je izabrao da brani baš za nas. Ne samo što smo dobili odličnog čuvara mreže, nego i lidera na terenu“, rekao je Maks Eberl, sportski direktor Koltova.

Izabrane vesti

Zomer je već tri godine nezamenjiv na golu Bazela, široj javnosti je postao poznat lane u ovo doba kad je sa klubom sa stadiona Sent Jakob dobacio do polufinala Lige Evrope. Letos je bio na pragu Fjorentine, ali je selidba u Kalčo propala zbog toga što Ljubičasti nisu pristali da plate deset miliona evra obeštećenja. Nemci su sačekali da prođe skoro dodinu dana, dobili ga za devet miliona i veruju da će im se ova investicija višestruko isplatiti. Plus, ostala su im tri miliona u kasi, jer su Ter Štegena prodali Kataloncima za 12.000.000.
Ovde je sve na mnogo većem nivou nego u Švajcarskoj. Borusija je klub bogate tradicije a čim dobijete priliku da igrate za nju ne smete je propustiti. Čelnici kluba su me lako 'ubedili' da dođem ovde“, nasmejao se Jan Zomer.

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaBorusija MenhengladbahMark Andre Ter ŠtegenJan ZomerEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara