"Čuvao je i Hamesa Rodrigeza na Mundijalu"
"Čuvao je i Hamesa Rodrigeza na Mundijalu"

Borusija spremila zamenu za Piščeka: U Belgiji defanzivci niču kao na traci (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.03.15. | 09:56

Tomas Munije iz Briža od leta gotovo sigurno u Nemačkoj. Interesuje se i Volfzburg

Čuvao je i Hamesa Rodrigeza na MundijaluDo pre koju godinu fudbalski liliputanci, danas sila koja svakih šest meseci evropskom kremu da nekoliko imena na razmatranje. Poslednje koje je izašlo iz belgijske kuhinje je ono Tomasa Munijea, desnog beka Klub Briža, koji će najverovatnije od leta živeti u Nemačkoj. Ranije se pominjao Volfzburg, a tabloidni, ali i dobro obavešteni Bild, sada navodi da se u trku uključila i Borusija Dortmund.

Trener nemačkog velikana Jirgen Klop 23-godišnjeg i 1,90 metara visokog Belgijanca vidi kao idealnu alternativu Lukašu Piščeku, pouzdanom, ali i povredama sklonom Poljaku. Munijea smatraju fizički bepsrekornim igračem, a na njegovo fudbalsko umeće retki imaju zamerke. U Dortmundu naravno ne komentarišu ovakve navode, ali od ranije je poznato da Klop pronađe vremena da baci oko do Belgija koja poslednjih godina vrvi od talenata. Javno je hvalio Denisa Praeta i Jurija Tilemansa iz Anderlehta.

Izabrane vesti

Munije je inače u Klub Briž stigao 2011. godine, pošto uprava prethodno nije uspela da dovede napadače Dalibora Veselinovića i Želea Van Dama. Do tada Munije je igrao u trećeligašu Virtonu, ali je brzo privukao pažnju velikih klubova, pa je mogao da bira između Briža, Anderlehta, Standarda... Izabrao je Klub Briž i nije se pokajao. Sada je već standardan na širem spisku reprezentacije Belgije.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tomas MunijeŽupiler Pro ligaNemackaKlub BrižEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara