""
""

BRAVO CAREVI!!! Braća Srbi bacili na kolena braću Brajan: Novak ima polufinale na tacni (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.04.13. | 01:42

Zimonjić i Bozoljac fenomenalnom partijom posle pet setova divovske borbe oborili na pleća najbolji dubl sveta i doveli Srbiju na korak od konačnog trijumfa i polufinala Dejvis kupa


Ne tako davno smo Amere „odučili od basketa“ u srcu njihove košarke u Indijanopolisu, a večeras smo im zadali žestok udarac u još jednom njihovom omiljenom sportu – tenisu! U Bojsiju – muk! Amerikanci su bili spremni za zicer svojih miljenika: braće Brajan i vođstvo od 2:1 u partijama protiv Srbije koji bi ih odvelo na korak od plasmana u polufinale Dejvis kupa, a onda su im Srbi posle neverovatnog meča u igri parova, onako „bratski“ pokvarili žurku i gurnuli ih u dubok kanal.

Naša dubl legenda Nenad Zimonjić i fenomenalni Ilija Bozoljac su očitali lekciju najboljem dublu sveta u protekloj deceniji i pobedom od 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7 4:6, 15:13 napravili možda i prelomni momenat u ovom četvrtfinalnom okršaju Dejvis kupa.

Izabrane vesti

Sada je sve na Novaku Đokoviću da sutra zapečati i poslednju nadu Amera u meču protiv Sema Kverija i povede Srbiju ka još jednoj tituli prvaka sveta u tenisu. Ne verujemo da će nas Nole, kao reprezentacije u nekim drugim sportovima, razočarati jer šampioni svetskog formata poput njega ne rade takve stvari... 

Amerikanci su imali paklenu taktiku. Izabrali su grad Bojsi na 875 metara nadmorske visine kako bi njihovi ubitačni serveri Izner i Kveri na razređenijem vazduhu iskoristili sve svoje prednosti i doneli im dva poena u singlu, nadajući se da u dublu imaju zicer jer su neprikosnovena braća Brajan samo tri puta u karijerama izgubili meč u Dejvis kupu.

Ali, nisu računali na srpski inat, znanje dubl velemajstora Nenada Zimonjića i senzaciju Iliju Bozoljca, inače 1.150 igrača sveta u diblu! Cela računica im je večeras pala u vodu! Zimonjić i Bozoljac su odigrali možda i najbolju dubl partiju u istoriji našeg tenisa i čuvenu braću bacili na kolena.

Već u petom gemu prvog seta su najavili da nisu došli u Bojsi da budu topovska hrana najboljem tandemu sveta. Napravili su brejk i pokazali zube. Nisu dugo sačuvali prednost. Iako su u sledećem gemu imali 40:0, Amerikanci su nanizali pet poena zaredom i vratili brejk za 3:3. Malo po malo i ušlo se u tajbrejk. Brajani su imali 4:1, a onda je usledio neverovatan preokret srpskog tima. Zimonjić je zagospodario terenom, a Ilijin forhend na samoj liniji doneo vođstvo Orlovima iako su Brajani lukavo seli na klupu misleći da je aut. Čelendž ih je demantovao i doneo prvi set Srbiji.

Još žešća borba je viđena u drugom setu. Brejka nije bilo ni u najavi, servisi i voleji su funckionisali besprekorno na obe strane. Bozoljac je sa nekoliko fenomenalnih poteza potpuno bacio u nevericu Amerikance, a Zimonjić neverovatnim volejima praktično „sa zemlje“ pokazao Bobu i Majku da ih čeka pakao umesto „laganice“ kakvu su očekivali. U tajbrejku su naši reprezentativci zaigrali fantastično i za tili čas poveli sa 6:0, što je rezultat kakav se Brajanima odavno nije desio. Bozoljac je asom stavio tačku i približio Srbiju na korak od možda i krucijalnog trijumfa u ovom okršaju.

I u trećem setu je sve mirisalo na prva dva, s tim što su obe strane imale po jednu šansu za brejk. Sve je vodilo ka tajbrejku, a onda je u 12. gemu usledio nešto lošiji servis gem Nenada Zimonjića i Amerikanci su se vratili u život. Četvrti deo igre je bio preslikan kao treći. Bolje smo igrali, ali to nismo naplatili i Amerikanci su iskoristili jedinu šansu koja im se ukazala. Opet na servis gem Zimonjića proradio im je ritern i stigli su do izjednačenja u setovima.

Mnogi su verovatno tada unapred otpisali naše momke očekujući da će Brajani da nastave u istom ritmu iz prva dva seta. Na svu sreću, srpski tim se nije uplašio, automatski je zaboravio na prva četiri seta i hladne glave zaigrao kao da je meč tek krenuo. Iako na izmaku snaga, ostavili su i poslednji atom i dobili rat nerava u odlučujućem setu. Nije ih poremetila ni činjenica da su propustili dve brejk šanse. Ušlo se u igru na dva gema razlike, pucali su živci od napetosti osam puta su Srbi imali servis gemove za opstanak u meču i na kraju su pukli Ameri! Bozoljac je čudesnim volejom najavio dugo čekani brejk, stegla se ruka braći Brajan i posle četiri sata igre stigao je ključni brejk!

Ni tu nije bio kraj drame! Ameri stižu do dve vezane brejk lopte u sledećem gemu, a onda su usledila dva asa majstora Zikija i jedan servis viner! Meč lopta! Ni tu nije bio kraj! Prvu smo propustili Ameri su se izvukli, ali na drugoj već nisu imali šanse. As Nenada Zimonjića za kraj i istorijski triijumf Srbije u jednom čudesnom meču i jednom čudesnom setu koji je trajao 100 minuta. Zavijorile su se trobojke u Bojsiju i Srbi su se spremili za završni udarac, a Amerikance ostavili u neverici i šoku da se nadaju da najbolji teniser sveta Novak Đoković sutra neće imati svoj dan i da njihov autsajder Sem Kveri možda i ima neke šanse da ih ostavi u životu. Neka ih, neka se nadaju...

Sve je sada na Đokoviću koji ima šansu da pobedom nad opasnim Kverijem uvede Srbiju u polufinale. Protiv Kverija vodi sa 6:1 u međusobnim duelima tri puta ga je pobeđivao na sličnoj podlozi kao što je ova u Bojsiju i jasno je da je Amerikanac autsajder. Ako Novak odigra kako zna i u me – u polufinalu smo!

A, tamo nas kako stvari stoje očekuje Kanada koja ima određeni kvalitet, ali protiv koje ćemo biti veliki favoriti za prolaz u finale. Plus što ćemo biti jači za Janka Tipsarevića


tagovi

Bob Brajanbraća BrajanDejvis kupDžon IznerEvropaIlija BozoljacMajk BrajanNenad ZimonjićNovak ĐokovićSem KveriSrbijaViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara