"Fosen (desno) u zagrljaju sigrača"
"Fosen (desno) u zagrljaju sigrača"

Briž se igrao s Varegemom i nastavio poteru za Gentom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.11.15. | 21:55

Tim Mišela Prudoma u furioznom finišu prvog poluvremena pregazio goste sa 3:0

Fosen (desno) u zagrljaju sigrača

Briž je nastavio pobedonosnu seriju, a do četvrtog uzastopnog trijumfa u belgijskom šampionatu fudbaleri Mišela Prudoma stigli su na svom terenu protiv Varegema – 3:0 (3:0). 

Izabrane vesti

Očekivao se mnogo veći otpor gostiju na ovom meču, posebno jer su se nalazili u seriji od četiri mečeva bez poraza, ali su večeras pali u finišu prvog poluvremena.

Čitav posao na “Jan Brejdel” stadionu bio je gotov već nakon prvih 45 minuta kada je domaćin vodio sa ubedljivih tri gola prednosti. Furiozan blickrig Briža pokrenuo je Jele Fosen golom u 37. minutu nakon lepog pasa Španca Vaskeza.

Domaćin je na smešan način stigao do drugog gola. Tamnoputi Izkerdo je muljao s loptom ispred gola Varegema, defanzivac gostiju Verbum probao je da je ispuca, ali je pogodio u kuk napadača Briža i lopta se srećno odbila u mrežu za 2:0. 

Konačnih 3:0, postavio je vezista Vormer samo nekoliko sekundi nakon što je lopta ponovo pošla sa centra. Sjajnu akciju u tom 43. minutu i pas večeras inspirisanog Španca Vaskeza hitronogi vezista domaćih je pretvorio u pogodak, kojim je stavljena tačka na ovaj meč.

Briž je u nastavku rutinski kontrolisao igru, sačuvao veliku prednost i novim trijumfom nastavio da prati na tabeli lidera i prošlogodišnjeg šampiona Gent, koji ima dva boda prednosti na tabeli.

Genk je uspeo da zaustavi katastrofalnu seriju rezultata i produžio potpunu agoniju Levena, koji je doživeo i peti uzasponi prvenstveni poraz, ovoga puta rezultatom 3:1. Genk se ovim bodovima probio na šestu poziciju, dok je Leven samo zahvaljujući boljoj gol razlici ispred poslednjeplasiranog Vesterla.

BELGIJA - PRO LIGA, 16. KOLO

Petak:

Gent – Vesterlo 5:0  (2:0)
/Kulibali 4, Dežežer 23, Raman 58, Kums 68(pen), 77/

Subota:

Klub Briž - Zulte Varegem 3:0 (3:0)
/Fosen 37, Izkerdo 42, Vormer 43/

Leven – Genk 1:3 (0:2)
/Čeriđoni 63 - Kebano 13, Bailej 25, De Karmago 51/

Vasland Beveren – Sent Truden 2:1 (1:1)
/Gano 10, M'Sila 78 - Kuevas 9/

Odloženo: Lokeren – Anderleht

Nedelja:
14.30: Standard Lijež – Kortrijk
18.00: Muskron – Šarlroa
20.00: Mehelen – Ostende

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Župiler Pro ligaMišel PrudomKlub BrižJele FosenBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara