""
""

Bruka Gurovićeve Srbije - samo 13 poena za poluvreme i potpuni debakl (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.12.16. | 18:10

Rusija pregazila Orliće sa 70:43 u drugom kolu EP

Juniori Srbije obrukali su se u drugom kolu prvenstva Evrope u Turskoj. Izabranici Milana Gurovića poraženi su od Rusije sa 70:43 (16:8, 19:5, 21:10, 14:20) u utakmici odigranoj u turskom gradu Samsunu.

Izabrane vesti

Ovo je srpskim košarkašima prvi poraz na šampionatu, a za prolaz u dalju fazu takmičenja igraće protiv Francuske u ponedeljak. Čak i u slučaju trijumfa ne znači da će Srbi otići dalje, jer bi se onda stvorio krug sa tri tima koja imaju učinak 2-1.

Ozbiljan šamar doživeli su Orlići u ovoj utakmici, a čak i poraz nije toliko strašan, koliko dominantan način na koji su Rusi došli do slavlja.

Osim delimično u prvoj deonici, Gurovićeva ekipa nije imala čime da parira izuzetno raspoloženim Rusima. Sjajnu partiju pružio je Agasij Tonojan, krilni košarkaš Avtodorožnika.

On je upisao dabl-dabl učinak, imao je 16 poena i 12 skokova, a podjednako dobar bio je Mihail Andrijanov sa 15 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Ruska odbrana je delovala kao betonski zid za srpske košarkaše koji su uglavnom gađali ćorcima. Koliko je to sve delovalo loše svedoči i podatak da je u prvom poluvremenu Srbija imala samo 13 postignutih poena, od čega šest sa linije za slobodna bacanja?!

S obzirom na takvo stanje stvari na terenu, košarkaši Zbornaje su imali sasvim dovoljno prostora i za neke atraktivnije poteze u drugom delu utakmice.

Samo za nijansu su Rusi u poslednjoj deonici popustili, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz koji bi vrlo lako mogao da znači i eliminaciju sa šampionata Evrope.

Jedini igrač Srbije sa dvocifrenim učinkom večeras bio je Musić sa 12 poena, a na to je dodao i šest skokova.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Milan Gurović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara